martin-dalsgaard-sGV1QDMM0Gg-unsplash

De leukste vakantieparken om met je hond naartoe te gaan

Je hond meenemen op vakantie is niet altijd even makkelijk. Je trouwe viervoeter is helaas niet overal welkom en ook veel accommodaties zijn (nog) niet diervriendelijk. Gelukkig zijn er in Nederland steeds meer vakantieparken waar je je hond mee naartoe kan nemen. We zetten vier diervriendelijke parken voor je op een rijtje.

  1. Landal Aelderholt – Aalden, Drenthe

Vakantiepark Landal Aelderholt ligt middenin de Drentse bossen. Het is een van de fijnste vakantieparken om met je hond naartoe te gaan. Je kan er namelijk speciale 6-persoons hondenbungalows huren met allerlei voorzieningen voor je viervoeter.

Voorzieningen zoals een kunststof mand, een bench en een voer- en waterbak zorgen ervoor dat jouw hond zich helemaal thuis voelt in de hondenbungalow. Gaan jullie graag samen op avontuur? In de omgeving zijn er veel mooie wandelpaden om te ontdekken.

  1. Roompot Beach Resort – Oosterschelde, Zeeland

Maak je graag lange strandwandelingen met je hond? Dan is het Roompot Beach Resort de ideale uitvalsbasis om erop uit te gaan. Je huurt hier een accommodatie waar jij en je trouwe viervoeter alle ruimte hebben.

Op tien minuten afstand ligt het Banjaardstrand waar je hond van oktober tot mei lekker los mag lopen. In het seizoen dat loopt van 1 mei t/m 1 oktober moet hij hier wel aangelijnd zijn. Andere plekken om lekker met je hond te wandelen zijn het Nollestrand en het Nollebos. Van tien uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds moet je hond hier wel aangelijnd zijn.

  1. Vakantiepark De Krim – Texel

Op het eiland Texel ligt vakantiepark De Krim, een fijn resort met verschillende soorten accommodaties. Met je hond is het handig om voor een chalet met een omheinde tuin te kiezen. Zo hoef je niet bang te zijn dat hij of zij wegloopt.

Ook op Texel vind je veel mooie stranden waar je lekker met je hond kan uitwaaien. Het is ook heerlijk toeven op de wandelpaden rondom het park of in het Krimbos. Hier mag je hond loslopen en kan hij of zij lekker ravotten. Is je hond vies geworden? Dan kan je hem in het vakantiepark een speciale ‘dogwash’ geven zodat hij weer lekker schoon wordt. Je trouwe viervoeter kan hier ook een vlooien- of tekenbehandeling krijgen. Zo weet je zeker dat hij deze akelige beestjes niet mee naar huis neemt.

  1. Parc Sandur, Center Parcs – Emmen, Drenthe

Parc Sandur is onderdeel van Center Parcs en ligt in Emmen. Het vakantiepark staat bekend om de hondvriendelijke benadering. Er is een groot losloopgebied en je kan samen met je viervoeter zwemmen in het meer op het park.

Overal zijn afgezette zandbakken, waar je je hond uit kan laten en hier zijn ook (gratis)poepzakjes aanwezig. Je kan heerlijk wandelen in het park en de omgeving. Na het wandelen is er in het parkcentrum een eigen drinkbak voor je hond. In dit vakantiepark vinden jij en je trouwe viervoeter alles wat jullie nodig hebben!

 

 

 

 

 

 

 

3.7/5 - (4 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook