Foster bij ophalen

Uit Oekraïne geredde honden in beslag genomen

Stel je voor dat jouw pup bij je wordt weggehaald. Daar moet je niet aan denken. Bij Elena Kruglak-Van der Sluis gebeurde het. Zij redde tien Rottweilers uit Oekraïne. Maar toen de honden zestien weken oud waren, werden ze in beslag genomen door de NVWA.

Elena Kruglak-Van der Sluis komt oorspronkelijk uit Oekraïne. Ze woont al 25 jaar in Nederland en fokt al 20 jaar Rottweilers. Kleinschalig en hobbymatig, volgens de regels, mét stamboom. Ze heeft familie in Oekraïne en toen de oorlog daar uitbrak, lag ze er wakker van. Elena wilde helpen en besloot hondenfokkers in Oekraïne te bellen en te vragen of ze iets voor hen kon doen. Ze kwam in contact met een Rottweilerfokker die vijftig kilometer van Kiev woonde. Samen met haar man haalde ze tien honden van deze fokker op; een ingewikkelde en niet ongevaarlijke onderneming.

Pups in beslag genomen

Elena vond fijne nieuwe eigenaren voor zeven pups, maar toen de honden zestien weken oud waren gebeurde er iets uitermate vreemds: de pups werden in beslag genomen door de NVWA. Omdat ze een gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid. Stel je voor: jonge Rottweilers die in een opvang terechtkomen en niet gesocialiseerd kunnen worden. En Elena die iets goeds wilde doen en die nu vele duizenden euro’s zou moeten betalen voor de opvang van deze honden.

House of Animals

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals bemoeide zich met deze zaak. Er volgde een rechtszaak en een uitspraak die helemaal in het voordeel leek van Elena. Maar helaas was zelfs daarmee de kous nog niet af…. In Onze Hond 7 lees je het hele verhaal.

1/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook