Golden Retriever

Kamperen met een hond: welk ras is het meest geschikt?

Uit het nationale camperonderzoek 2022 van Goboony, het grootste camper deelplatform van Nederland, gehouden onder 562 camperreizigers, blijkt dat de Golden Retriever de meest ideale hond tijdens de vakantie, onderweg en op de camping is. Deze viervoeter wordt vooral geprezen om zijn ontspannen gedrag. Hij blijft net zo gehoorzaam als thuis, slaat niet snel aan en blijft vriendelijk mochten vreemde campinggasten onverwacht zijn territorium binnenstappen.

In totaal selecteerde 34 procent van de ondervraagden de Golden Retriever als ideale kampeerhond, waarbij de helft van hen ook nog eens zijn kalmte onderweg opmerkte als positieve eigenschap. Op de tweede plaats eindigde de Labrador Retriever, gevolgd door de Poedel. Overigens neemt bijna driekwart van de hondeneigenaren zijn trouwe huisdier gewoon mee in de camper als ze op stap gaan. Bijna 65 procent heeft voor de hond een eigen slaapplekje in de camper gereserveerd. Een kwart van deze camperaars schuift ’s nachts op in zijn eigen bed, om de hond een plekje te gunnen op het matras.

Hondvriendelijke camping

Als je gaat kamperen met je hond, is het goed om van tevoren te onderzoeken of de camping hondvriendelijk is. Hier vind je een paar campings die ideaal zijn als je gaat kamperen met je hond.

Kamperen met de hond

Wil je meer weten over een vakantie met de hond? Bekijk dan dit artikel.

Deel bericht

Bekijk ook