Hond stinkt uit bek

Stinkt je hond uit z’n bek? Dit doe je eraan!

De mond van je hond bevat veel bacteriën die met slechte verzorging gebitsproblemen kunnen veroorzaken. Het gevolg daarvan? Stank uit de bek van je huisdier. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want dat is voor zowel baasje als dier onaangenaam.

Hoe voorkom je dat je hond uit zijn bek stinkt?

Voorkomen is beter dan genezen. Tandvleesontstekingen ga je tegen door het gebit van je hond regelmatig te poetsen.

Waarom stinkt een hond uit zijn bek?

Helaas kun je met goed poetsen de vorming van tandplak en tandsteen niet uitsluiten. En laat dat nu een van de oorzaken van een uit zijn bek stinkende hond zijn. Tandplak ontstaat door voedselresten, eiwitten en mineralen uit het speeksel. Maar ook door ontstekings- en slijmvliescellen. De grootste boosdoener zijn levende en dode bacteriën. Verkalkt deze tandplak? Dan krijg je tandsteen. Dit alles kan nare gevolgen hebben.

Ontstoken tandvlees bij hond

Denk bijvoorbeeld aan parodontitis. Hierbij is het tandvlees chronisch ontstoken, waardoor het snel bloedt en gezwollen is. Maar de diepere delen kunnen ook na langere tijd worden aangetast. Dit veroorzaakt de stank uit de bek van de hond. Het tandvlees trekt zich terug en tandplak ontstaat nog sneller.

Is stank uit de bek pijnlijk voor de hond?

Parodontitis is een onomkeerbaar proces. Als gevolg hiervan kunnen tanden en kiezen uitvallen. Het is vooral erg pijnlijk voor de hond en kan nadelig zijn voor het welzijn van het dier.

Mijn hond stinkt uit zijn bek, heeft ie kiespijn?

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je dier pijn heeft. Maar hoe herken je een hond met kiespijn? Let op deze symptomen:

  • Voedsel weigeren
  • Aan een kant kauwen
  • Overmatig kwijlen
  • Niet meer op een bot of stok willen bijten

Hoe controleer ik het gebit van mijn hond?

Controleer regelmatig de staat van het gebit van je hond. Dat kun je zelf doen, maar je kunt het ook periodiek laten controleren bij de dierenarts. Die kan het gebit van de hond onderzoeken en reinigen onder algehele anesthesie. Het doel is om ontstekingen te verwijderen en daarna te voorkomen. Daardoor ontstaat er gezond tandvlees en is het gebit weer schoon.

Antibiotica voor hond die uit zijn bek stinkt

Wel is het belangrijk dat je hond in goede gezondheid verkeert bij een gebitsreiniging, aangezien er bacteriën in het bloed terechtkomen die onschadelijk gemaakt moeten worden. Soms krijgt je hond eerst een paar dagen voor de behandeling antibiotica. Op die manier worden de bacteriën alvast uitgeschakeld. Voordeel: grote kans dat je hond dan al minder uit zijn bek stinkt.

Stinkt je hond na de antibiotica nog steeds?

Grote kans dat dan niet alleen het gebit de veroorzaker was van de geur van je hond. Benieuwd wat andere oorzaken kunnen zijn? Ontdek hier de 7 meest voorkomende oorzaken waarom je hond stinkt

 

 

 

 

 

4/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook