fbpx
apporteersport

Hondensport: Plezier uitdaging en prestatie

Om een sport te kiezen die bij je hond past, kun je kijken naar de oorspronkelijke taak van het ras waartoe jouw hond behoort, naar zijn karakter en zijn fysieke kenmerken. Kies echter ook een sport die jij zelf leuk vindt. Jouw hond heeft ’t namelijk perfect door als jij bepaalde oefeningen niet graag doet. Hij zal dan de uitdaging niet aangaan, waardoor jullie veel minder plezier beleven aan de sport. Het spreekt voor zich dat dat de prestaties niet ten goede komt. Plezier, uitdaging en prestatie gaan poot in hand.

Tijdens het sporten focus je op jezelf en je hond en train je voor groei in de uitdagingen en prestaties.

Daarnaast is het superleuk om in contact te komen met mensen die jouw passie delen. Iedereen loopt zo nu en dan tegen een muur op met trainen, wanneer iets niet lukt zoals je graag zou willen. Dan is het mooi om hier met gelijkgestemden over te discussiëren. Samen kom je verder dan alleen.

In het artikel van Federatie Hondensport Nederland lees je alles over verschillende vormen van hondensport. Denk bijvoorbeeld aan speuren, gedrag & gehoorzaamheid, behendigheid en apporteersport.

Het volledige artikel van Federatie Hondensport Nederland kan je in Onze Hond nummer 5 lezen. Dit nummer ligt vanaf 2 juni 2023 in de boekhandel. 

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook