fbpx
Bos

Eropuit met hond en camera

Hoe leuk is het om met je hond eropuit te gaan, en dan zeker op de plek waar jouw hond zich het fijnst voelt: buiten in de natuur. En laat dat nou ook nog eens de leukste plek zijn om te fotograferen. Maar hoe, in welke periode en op welke locatie krijg je de mooiste foto’s van je hond? In dit artikel, van fotograaf Saskia Angenent-Degens lees je niet alleen hoe, maar ook waar je de mooiste hondenfoto’s maakt.

Het bos, het strand of de heide: allemaal prachtige omgevingen om je hond zo mooi mogelijk vast te leggen, maar het ene gebied is het andere niet. Waar kun je het beste heen gaan, waar moet je rekening mee houden en op welk tijdstip van de dag maak je de mooiste foto’s?

Zelfs op zwaarbewolkte dagen lukt het nog steeds om jouw hond prachtig op de foto te krijgen, maar zorg wel voor voldoende contrast. Dat betekent een verschil tussen de meest lichte tinten en de meest donkere tinten. Ook de compositie (hoe het onderwerp in het beeld wordt gepositioneerd) is ontzettend belangrijk. Een combinatie van contrast en compositie zorgt ervoor dat de hond ‘loskomt’ van de achtergrond. Zo wordt het beeld een eenheid en spreekt het (nog) meer aan. 

Alle tips van Saskia lees je in Onze Hond nummer 5. Dit nummer verschijnt op 2 juni en kan je vanaf die datum ook in een boekhandel bij jou in de buurt vinden! 

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook