Dag van de Hond 2019

Kom naar de Dag van de Hond op 26 mei

Op zondag 26 mei aanstaande organiseert de Raad van Beheer alweer voor de negende keer de landelijke Dag van de Hond. Op zo’n dertig locaties verspreid over het hele land kunt u die dag genieten van honden en alles wat daarmee te maken heeft. Een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin, zeker met het thema van dit jaar: ‘Hond & Ras’.

Sinds 2011 hebben Nederlandse honden een eigen dag met landelijke bekendheid: de Dag van de Hond. Organisator Paul Peeters, communicatiemanager van de Raad van Beheer: ‘Genieten met en van de hond staat centraal op deze dag, die door een leger van vrijwilligers door heel het land mogelijk wordt gemaakt. Tijdens deze dag zetten de deelnemende kynologenclubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek. Bezoekers kunnen vervolgens genieten van rassenparades, demonstraties, workshops, sportwedstrijden met honden, spelletjes, een hondenquiz en heel veel informatie over (ras) honden en hoe je lekker en gezond bezig kunt zijn met je trouwe viervoeter.’

Hoge waardering
Centraal staat het thema ‘Hond & Ras’. Er is een kleurplatenwedstrijd voor de kinderen, een kennisquiz voor de wat oudere jeugd en de ouderen, en er zijn natuurlijk verschillende honden van verschillende rassen! En iedere bezoeker gaat naar huis met een leuke draagtas met informatie en interessante aanbiedingen. Doel van de Dag van de Hond is het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden. Dat het evenement een schot in de roos is, blijkt wel uit de hoge waardering die eraan wordt gegeven. Niet voor niets beleven we dit jaar alweer de negende editie. Paul Peeters: ‘Ieder jaar bezoeken duizenden mensen het evenement en geven een hoge waardering. Daar zijn we natuurlijk blij mee, het is een aansporing om met volle inzet door te gaan met de Dag van de Hond. Het evenement voorziet duidelijk in een behoefte, niet alleen voor het publiek, maar ook voor de organiserende clubs. Die willen natuurlijk heel graag laten zien wat ze in huis hebben. En dat is een heleboel!

Tekst: Jan Dobbe

Het hele artikel lees je in Onze Hond 2019/4. Wil je nooit meer iets missen van Onze Hond? Neem dan een abonnement.

Deel bericht

Bekijk ook