fbpx
2

Sporten met je hond, leuk en gezond!

Agility is het Engelse woord voor behendigheid, zoals deze sport voorheen ook in Nederland genoemd werd. De laatste jaren spreken we ook in Nederland van agility. Dit is wereldwijd een enorm populaire sport; echt een fysieke bezigheid voor hond en baas. Bij agility is het de bedoeling dat een parcours met hindernissen snel en vooral foutloos wordt afgelegd. Ultieme samenwerking tussen handler en hond is de basis voor een goed resultaat.

De handler (vaak de baas van de hond) moet de hond met gebaren en stem aansturen in het agilityparcours. Dit parcours kan bestaan uit sprongen, tunnels, schuttingen, kattenloop, wip, band, paaltjes etc. Wie het parcours van een ervaren handler en hond bekijkt zal al snel onder de indruk zijn van de snelheid, kracht, behendigheid en het enthousiasme waarmee de hond het parcours aflegt. Het aansturen van de hond ziet er vaak gemakkelijk uit, maar daar gingen jaren van training aan vooraf.

Het volledige artikel is te lezen in Onze Hond nummer 2. Dit nummer kun je vanaf 18 februari kopen in de boekhandel bij jou in de buurt of online bij de bcm store.

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook