Foto Alice van Kempen

Saarlooswolfhond Méér dan alleen mooi

De Saarlooswolfhond is een hond met wolvenbloed. Dat spreekt tot de verbeelding, maar de Saarloos is meer dan alleen mooi. 

De Saarlooswolfhond is naast indrukwekkend en mooi, ook een gevoelig dier met nog veel natuurlijke eigenschappen. Het zijn geweldige honden, maar je moet ze juist om die eigenschappen kunnen en willen waarderen. Want reken maar dat dat stukje natuur in de Saarloos zijn eigenaar tot wanhoop kan drijven

 Hoewel zijn uiterlijk nog veel aan een wolf doet denken, is de Saarlooswolfhond toch echt gewoon een hond. Maar wel eentje met een paar trekjes die hij van zijn nog niet zo verre voorvaderen heeft weten te behouden. Zo gereserveerd als hij zich kan opstellen tegenover onbekenden, zo aanhankelijk is hij voor zijn eigen gezin. De Saarloos zal zich enorm sterk hechten aan de hele familie, inclusief de kinderen. Let er wel op dat de Saarloos behoorlijk ruw kan zijn in zijn spel en dus voor jonge kinderen wel eens letterlijk en figuurlijk een maatje te groot kan blijken te zijn. Door die aanhankelijkheid is de Saarloos totaal ongeschikt voor huisvesting in een kennel, daar voelt hij zich doodongelukkig. Hij hoort gewoon in het gezin mee te draaien. Wel is hij graag in de tuin, maar zorg voor een hoog en stevig hek eromheen want de Saarloos kan zich ontpoppen tot een ware ontsnappingskunstenaar.

 Wil je meer lezen over de geschiedenis en het karakter van Saarlooswolfhond? In Onze Hond 10 vind je een uitgebreid verhaal over dit ras. 

 

3/5 - (2 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook