fbpx
patrick-hendry-jd0hS7Vhn_A-unsplash

Tips voor een reis naar de Verenigde Staten met je hond

De Verenigde Staten is een geweldige bestemming om rond te reizen met je hond. Het is een enorm land en heeft veel te bieden: van spectaculaire natuur tot steden van wereldklasse, van zonnige tropische stranden tot bergen bedekt met sneeuw. In dit artikel vind je enkele tips voor een reis naar de Verenigde Staten met je hond, zoals het regelen van de juiste documenten (denk aan het ESTA) en activiteiten die je kunt ondernemen.

Zorg voor de juiste documenten voor je hond

Als je vanuit Europa voor een vakantie naar de VS reist moet je rekening houden met een aantal voorwaarden voor het reizen met een hond. Zo moet je hond gezond zijn en alle basisvaccinaties hebben gehad. Honden die niet aan de eisen voldoen zullen waarschijnlijk in quarantaine worden gehouden. Het Centers for Disease Control and Prevention eist in principe geen bewijs van rabiësvaccinatie (als je hond uit een rabiësvrij land komt), maar de Amerikaanse staten zelf vragen hier wel om. Daarnaast kunnen de voorwaarden per staat verschillen, dus controleer de regels voor de staat die je gaat bezoeken.

De vereisten voor het reizen met een hond naar Hawaï en Alaska zijn bijvoorbeeld wat complexer. De eilandstaat Hawaï is er namelijk in geslaagd rabiësvrij te blijven, waardoor er veel voorbereiding aan te pas komt en zelfs een quarantaineperiode bij aankomst. Als je met je hond naar Alaska reist heb je een gezondheidscertificaat nodig dat binnen 30 dagen na aankomst wordt afgegeven, inclusief een rabiësvaccinatie als de hond 3 maanden of ouder is.

Vergeet het ESTA USA niet

Niet alleen je hond moet aan bepaalde vereisten voldoen, zelf moet je ook zorgen dat je op tijd in het bezit bent van de juiste documenten. Zo moeten alle reizigers die op vakantie willen naar Amerika online een ESTA aanvragen.  Dit is veel gemakkelijker, goedkoper en sneller dan het visum Amerika. Je vult het ESTA formulier in en na betaling ontvang je de digitale reistoestemming binnen gemiddeld 3 dagen per e-mail. Na toekenning blijft het ESTA twee jaar geldig (of totdat je paspoort verloopt) en je mag er een onbeperkt aantal reizen naar de USA mee maken.

Activiteiten voor een vakantie in de VS met je hond

In de Verenigde Staten zijn tal val hondvriendelijke bezienswaardigheden, vooral voor natuurliefhebbers. Enkele hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de uitkijkposten van de Grand Canyon, een rit door Joshua Tree National Park, hardlopen over het strand in San Francisco en wandelen over de Brooklyn Bridge in New York.

Als je nationale parken in de VS wil bezoeken, controleer dan eerst of je hond mee mag. Honden zijn in alle parken toegestaan in een voertuig, op verharde wegen en op veel campings. Sommige nationale parken staan ook huisdieren toe op specifieke wandelpaden. Bijvoorbeeld, bij een bezoek aan het Grand Canyon Natinoal Park zijn aangelijnde honden toegestaan op de South Rim Trail. Controleer ook of er pendelbussen rijden in het nationale park, want alleen hulphonden zijn hier toegestaan.

Deel bericht

Bekijk ook