VJH_OH_logo

Een dierenverzekering voor je hond, is dat zinvol?

Redenen en tips van VerzekerJeHuisdier.nl

Het verzekeren van honden voor dierenartskosten wordt in Nederland steeds populairder. Komt dat door de corona crisis en willen hondeneigenaren geen risico lopen? Feit is dat dierenartsen steeds meer behandelingen kunnen aanbieden en daarbij kunnen de kosten flink oplopen. Anderzijds hebben eigenaren ook veel meer over voor hun hond.

Het zou eigenlijk heel normaal moeten zijn om bij aanschaf van een hond na te denken of je de dierenartskosten wel kunt betalen, moet sparen of misschien een verzekering voor jouw hond nemen. Zelfs als je hond nog geen 8 jaar is kun je nog gerust een verzekering afsluiten.

Neem eens de tijd om je hierin te verdiepen, het kan je veel zorgen en geld besparen. Op VerzekerJeHuisdier.nl kun je snel en eenvoudig diverse hondenverzekeringen met elkaar vergelijken.

In de diergeneeskundige zorg is net als bij mensen steeds meer mogelijk. Denk aan complexe operaties en kankerbehandeling, maar ook behandelingen als fysiotherapie of hydrotherapie worden bij honden  steeds meer toegepast. Daardoor kun je je hond de optimale verzorging bieden, maar heeft uiteraard wel een hoger prijskaartje. Veel mensen onderschatten de kosten van een dierenarts. Een diagnose, operatie en nabehandeling kost al gauw 1.500 Euro.

Je kunt sparen om de rekeningen van dierenarts te betalen. Maar als de spaarpot nog onvoldoende gevuld is en er is iets ernstigs met je hond, dan heb je een financieel probleem.

Vanaf 20 euro per maand voor een hondenverzekering heb je al een behoorlijke basisdekking waarbij consulten, geneesmiddelen, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s, medisch noodzakelijke operaties, opname en verblijf in de dierenkliniek vergoed worden. In principe kan elke hond verzekerd worden. Er zijn soms enkele uitsluitingen per ras, bijvoorbeeld oog- en huidproblemen bij de Shar Pei en skelet- en luchtwegproblemen bij de Engelse Bulldog. Op VerzekerJeHuisdier.nl vind je per verzekeraar wat niet verzekerd is.

VerzekerJeHuisdier.nl geeft je een aantal tips:

  1. Wat is het eigen risico? Deze verschilt per verzekeraar en per pakket. Als je kiest voor een hoger eigen risico is de premie meestal lager. Ga dus niet alleen af op de premie maar kijk goed per pakket wat je eigen risico is.
  2. Zijn er ook aanvullende dierenverzekeringen? Bij alle verzekeraars kan je kiezen uit aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor gebitsbehandelingen, dierenartskosten in het buitenland, chemotherapie, fysiotherapie en crematie.  Je kunt je eigen afweging maken dit soort kosten zelf te betalen of te verzekeren voor een wat hogere premie.
  3. Wordt alles vergoed? Welke aandoening en welk bedrag er in het pakket wordt vergoed kan erg verschillen. Heb je een hond die gevoelig is voor problemen met heupen of ellebogen, of wil je de kosten van castratie/sterilisatie verzekeren, dan is dat belangrijk om in het verzekeringspakket op te nemen.
  4. Kan ik een oudere hond verzekeren? Ja dan kan, mits hij op dat moment gezond is. Alleen kan de instappremie voor oudere dieren wat hoger zijn. Er zijn wel leeftijdsgrenzen.
  5. Is de dierenverzekering meteen geldig? Standaard is er een wachttijd van 30 dagen. Tenzij er sprake is van een ongeval.

Wil jij de beste zorg voor jouw huisdier? Ga dan eenvoudig alle hondenverzekeringen vergelijken.

Auteur: Nico Ellérie van VerzekerJeHuisdier.nl

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €68,95,- in plaats van €112,-!

Een magazine vol prachtige hondenrassen, inspirerende artikelen, tips en meer.