Berner senner

Berner Sennenhond: een vriendelijk, aanhankelijk én een intelligent familielid 

Ben je op zoek naar een grote, vriendelijke hond die heel vrolijk en sociaal is? En ben jij een baasje dat graag veel buiten is en wandelt met de hond? Dan is de Berner Sennen het ras wat je zoekt. In dit artikel behandelen we praktische weetjes en tips over deze vriendelijke hondenreus, die ook wel Berner wordt genoemd.

Wat is de geschiedenis van een Berner Sennen?

Van oorsprong werd de Berner Sennenhond op boerderijen ingezet om vee te drijven, karren te trekken, het huis en het erf te bewaken. Echte huishonden met een belangrijke rol in de familie dus. Niet vreemd dat de Berner Sennenhonden erg populair zijn geworden als huisdier.

Welke karaktertrekken heeft een Berner Sennen?

Berner Sennenhonden zijn gemakkelijk in de omgang: ze zijn voornamelijk rustig, sociaal en passen zich gemakkelijk aan. Als pup kan een Berner nog wel druk zijn, maar dat verdwijnt meestal op het moment dat de hond wat groter wordt. De honden zijn graag onder mensen en zijn erg aanhankelijk. Maar als de Berner Sennen het goed aangeleerd krijgt, kan hij ook prima alleen zijn.

Hoe vaak moet je wandelen met een Berner Sennen?

Een Berner Sennenhond heeft, als hij volgroeid is, elke dag voldoende beweging nodig. Dit ras houdt van wandelen en is verrassend snel. Iets wat je niet zo direct zou verwachten als je naar zijn grootte kijkt.

Waarom wordt een Berner Sennen niet zo oud?

Door de populariteit van ras zijn de Berner Sennenhonden in een raptempo doorgefokt. Maar helaas heeft de populariteit hun gezondheid geen goed gedaan. Zo zijn ze gevoelig geworden voor onder andere gewrichtsproblemen en worden ze gemiddeld zeven jaar, niet zo oud dus.

Hoeveel kost een Berner Sennenpup?

Gemiddeld genomen kost een Berner Sennenpup met stamboom zo’n 950 euro. Het is aan te raden om een hond met stamboom aan te schaffen. Ons advies is om altijd naar een goede fokker te zoeken. Hoe je dat doet lees je hier. Koop in ieder geval nooit zomaar een pup die aangeboden wordt op het internet met weinig informatie.

Wil je graag een puppy kopen? Op deze website staat een fijne handige puppy-checklist die je kunt doen. Een goede voorbereiding is alles! Doe dus hier de checklist.

Een volledige rasportret van de Berner Sennen is eerder gepubliceerd in Onze Hond. Dit nummer kun je online kopen in de bcm store.

4.5/5 - (2 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook