Zeus

Zeus is de grootste hond ter wereld

Er heerst van tijd tot tijd nog wel eens verwarring over het grootste hondenras. Is het een Sint Bernard? Of toch een Ierse Wolfshond? Sinds dit jaar is er in ieder geval één hond die daadwerkelijk de titel mag dragen van ‘grootste hond’. 

 

Grootste hond ter wereld
Duitse Dog Zeus is officieel uitgeroepen tot de grootste nog levende hond ter wereld. Deze tweejarige #gentle giant uit Texas is door het #Guiness Book of Records officieel erkend als ’s werelds grootste. 

 

Hoe groot is de grootste hond ter wereld? 

Zeus is met een schofthoogte van 1,04 meter uitgeroepen tot de grootste hond ter wereld. Hij torent dus ruim een meter boven het asfalt uit. Baasje Brittany Davis vertelde tegen het Guiness Book of Records dat hij als ‘pup al veruit het grootste van het nestje was’. “Als mensen tegen ons zeggen dat hij de grootste hond is die ze ooit hebben gezien, is het leuk om te zeggen dat dat ook daadwerkelijk zo is”, citeerde #RTL Nieuws Davis.

Welke grote hondenrassen zijn er?  

Naast deze wel heel grote Duitse Dog zijn er genoeg hondenrassen die ook met kop en schouders boven hun soortgenoten uitsteken. Zoals deze bekende grote hondenrassen:

  • Ierse Wolfshond
  • Newfoundlander 
  • Tibetaanse Mastiff
  • Leonberger 
  • Boerboel
  • Sint Bernard 

Valt mijn hond onder grote honden?

Is jouw hond groter dan Zeus? Of komt hij aardig in de buurt? Laat het ons dan vooral weten! Wie weet komt jouw viervoeter-reus wel in een nieuwsbrief als nieuwe recordhouder…

 

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook