advertentie meisje met chihuahua

Welke kinderen zijn geschikt voor huisdieren?

Het is binnenkort Dierendag. Veel kinderen laten op deze dag graag horen dat ze een eigen huisdier willen. Ouders vragen zich dan vaak af welke huisdieren geschikt zijn voor kinderen. Maar volgens het LICG moet je die vraag omdraaien. Welke kinderen zijn geschikt voor huisdieren?

Huisdieren zijn zoals ze zijn. Voor het grootste deel moeten de mensen zich aanpassen. Toch zijn huisdieren en kinderen vaak beste vrienden. Hoe zorg je ervoor dat die combinatie een succes wordt? Het LICG geeft tips.

Allereerst moeten ouders het goede voorbeeld geven. Kinderen moeten stapje voor stapje leren wat ze zelf kunnen. Hoe ouder ze zijn, hoe meer verantwoordelijkheid je kunt geven. Een goede hulp is de LICG Kids website, met veel informatie, spreekbeurten en weetjes over allerlei huisdieren. Ook het testje of kinderen de gouden regels voor het omgaan met de hond kennen, is nuttig én leuk om te doen.

Als je kinderen een complimentje geeft als het goed gaat en voordoet wat er beter kan, wordt de verzorging een leuk taakje. Je kind bouwt een band op met het dier. Op de website van het LICG vind je nog veel meer over huisdieren en kinderen. Van een goede aanpak wordt iedereen blij. Ouder, kind én huisdier!

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook