Wit hond je met bal

Wat is het geheim van de trimster?!

Kunt u er ook zo gefrustreerd van raken dat de trimster uw hond wel kan borstelen en thuis is het één groot drama?! Waarom lukt het de trimster wel en u zelf niet terwijl u het zo graag goed wil doen?! U houdt tenslotte van uw hond en wil hem goed verzorgen! 

Wij trimmers horen het bijna dagelijks van onze cliënten die met de hond in de salon komen: ik borstel echt hoor, maar mijn hond heeft er een hekel aan en wil het niet! Thuis onder uw regie, gaat uw hond vaak grommen, grouwen, snauwen, bijten, piepen of loopt weg en verstopt zich.  U als eigenaar schrikt hier natuurlijk van en stopt dan vaak de borstelsessie!  Uw hond leert op die manier dat wanneer hij bovengenoemd gedrag laat zien u de borstels er snel bij neerlegt en de vachtverzorging voor gezien houdt. Het lukt vaak nog net om de rug vanaf de nek naar de kont te borstelen maar de rest wordt vaak als lastig of zelfs als onmogelijk gezien! Daarom lukt het vaak niet voor u als eigenaar de vacht van uw hond klit en viltvrij te houden. Zeker de moeilijke plaatsen zoals buik, liezen, oksels worden vaak “overgeslagen”want dan gaat uw hond het ongewenste gedrag vertonen.  Maar wat doet de trimster dan in godsnaam anders zodat uw hond het daar bijna altijd zonder al te grote problemen wel toelaat?! 

Buiten het feit dat wij in de trimsalon over een goed uitgerust assortiment gereedschap beschikken, hebben wij vaak een op hoogte verstelbare tafel waar wij uw hond aan vast kunnen zetten. Indien nodig met een extra buikband voor de veiligheid zodat uw hond niet van de tafel kan vallen. Wij beschikken over kennis om onze gereedschappen op de juiste manier te kunnen toepassen en gebruiken. Dat hebben wij in onze opleiding uitgebreidt geleerd zowel in theorie als praktijk! Wij zullen bijna altijd de hond van te voren wassen waarbij wij de probleemzones in kaart brengen. Dit kunnen huidproblemen, wratten, vlooien, klitten of viltplekken zijn. Door goede verzorgingsproducten te gebruiken kunnen wij de vacht van uw hond in de meeste gevallen na het drogen makkelijker behandelen.  

Maar ons grootste geheim is denk ik toch wel, dat wij niet opgeven en indien dit nodig is uw hond kordaat zullen toespreken en…….. andermans ogen dwingen! Die andermans ogen zijn in dit geval die van ons, trimsters! 

 En ohja last but not least… wil ik u op het hart drukken dat wij trimmers (zoals we soms helaas ook horen) uw hond niet verdoven, slaan, of op welke andere wijze dan ook pijn doen!  

Deze tekst is namens Groomers Europe geschreven door Renate Kersing van Animal Hair & Care Salon in Goch (D) 

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook