Schermafbeelding 2021-11-29 om 08.34.44

Wat betekenen nieuwe coronaregels voor hond-gerelateerde bedrijven?

Wil jij weten of je nog hondenvoer kunt halen of naar de trimsalon kunt, en of je nog met je hond kunt gaan trainen? Wij hebben zaken voor je op een rijtje gezet:
– Dierenspeciaalzaken behoren tot de essentiele bedrijven en mogen tot 20.00 uur open blijven. Mits de ondernemer kan garanderen dat klanten 1,5 meter afstand houden, een mondkapje dragen en er niet meer dan 1 klant per 5 m2 aanwezig is.
– Trimsalons zijn ook ‘essentieel’ en mogen tot 20.00 uur open blijven. Na 17.00 uur moeten honden buiten worden overgedragen.
– Dierenpensions kunnen gewoon open blijven. De receptie moet om 17.00 uur sluiten.
– Omdat de diensten van hondenuitlaatservices niet plaatsvinden in een publieke ruimte mogen – voor zover nu bekend – de werkzaamheden doorgaan.
– Hondenscholen: zijn door de overheid aangemerkt als niet-essentieel bedrijf en moeten om 17.00 uur sluiten. Train je binnen? Dan moet 1,5 meter afstand gehouden worden en moet het mondkapje op. Brancheorganisatie Dibevo legt uit dat er nog een andere uitleg mogelijk is: als je hondenschool als sportlocatie wordt gezien, dan kun je na 17.00 uur buiten blijven trainen met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) op 1,5 meter afstand. Het vervelende is dat elke gemeente er een ander (handhavings)beleid op nahoudt. Het nadeel van een hondenschool als sportlocatie is dat je om een coronatoegangsbewijs moet vragen aan iedereen van 18 jaar en ouder, ook vóór 17.00 uur.

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook