beach-863139_640

Uitnodiging rouwcafé voor huisdierbezitters

Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een geliefd dier hebben verloren en daarover willen praten.

Rouwen om een huisdier? Daar wordt door de omgeving nog wel eens lacherig om gedaan. Ten onrechte, want het verlies wordt echt gevoeld. In Nederland rouwt men gemiddeld 8,5 maand om een overleden kat of hond. Hierover kunnen praten is belangrijk.

ROUWCAFÉ
Met het Rouwcafé voor huisdierbezitters biedt Museum Tot Zover een unieke plek waar mensen met verdriet om een huisdier bij elkaar kunnen komen. Onder begeleiding van twee rouwtherapeuten praten huisdierbezitters over hun gemis en delen ze ervaringen met elkaar. Spijt, schuldgevoel en onbegrip is iets waar menig baasje onder lijdt. Erkenning voor het verlies biedt steun in zo’n moeilijke periode.

Deze bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van De Laatste Aai, de tentoonstelling over rouw om dieren.

PRAKTISCH
– zaterdag 24 augustus van 11-13 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken.
– locatie: In de Tuinzaal van Café Roosenburgh bij Museum Tot Zover, op begraafpark De Nieuwe Ooster, zie route
– de bijeenkomst is gratis op vertoon van een museum entreebewijs. Consumpties zijn voor eigen rekening.
– Museumkaart is ook geldig.
– Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Stuur s.v.p. een mailtje naar Barbara Tol, events@totzover.nl o.v.v. ‘rouwcafé 24 augustus’.

Je bent altijd welkom, hoe lang het ook geleden is dat je een geliefd huisdier hebt verloren. Een ontmoeting met deelgenoten kan steun geven. Je staat er niet alleen voor.

DE BEGELEIDERS
Het Rouwcafé voor huisdierbezitters wordt begeleid door Mariek van Diemen en Jeanine Okkerse van ZandErover? Rouwbegeleiding. Ze organiseren vaker bijeenkomsten over verlies- en rouwverwerking, o.a. het maandelijkse Nabestaandencafé van De Nieuwe Ooster. Ze maken deel uit van de stedelijke werkgroep rouwzorg Amsterdam. Mariek is zelf ook huisdierbezitter en Jeanine heeft als dochter van een dierenarts veel baasjes bijgestaan bij hun worsteling rondom het onontkoombare afscheid van een geliefd gezelschapsdier.

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €68,95,- in plaats van €112,-!

Een magazine vol prachtige hondenrassen, inspirerende artikelen, tips en meer.