GrietjeBraaksma_sledehondOH3_2

Sledehonden alert!

Kivo Kempentrail

Weet je dat er met sledehonden óók in Nederland wedstrijden worden georganiseerd? Ondanks de afwezigheid van sneeuw is dat prima mogelijk, mits de temperaturen niet te hoog zijn. Ze lopen dan voor een kar, step of rennen mee met hun sportieve eigenaar. Voor iedereen die van honden – in actie – houdt, is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.

Op 26 en 27 oktober 2019 is het weer zo ver: de 31ste editie van de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail.

Tevens is hier voor het eerst de wedstrijd Best Sleddog Photographer aan gekoppeld in samenwerking met ONZE HOND.

Op zaterdag en zondag wordt er gestart in verschillende klassen, van hardlopen met de hond tot teams van 12 honden en meer. Meer dan 150 starters uit verschillende landen zullen tegen elkaar racen over het 4,5 km lange parcours in de bossen van de Molenvelden. Op beide dagen starten de teams vanaf 9.00 tot 15.00 uur.

De Kivo Kempentrail is gratis toegankelijk voor publiek, maar …. laat het liefst uw eigen hond thuis. Het is een leuk uitje voor het hele gezin. U kunt de honden voorbij zien rennen op het parcours, maar ook de stake out (waar alle honden staan) is vrij toegankelijk.

Op het terrein bestaat de mogelijkheid om wat te eten en drinken. Daarnaast zijn er vele leuke stands met een breed scala aan (sledehonden)producten.

Het terrein bevindt zich aan de Hoogeloonsedijk 26, Veldhoven 5507RM

Voor meer info: www.ssc-nl.info

Deel bericht

Bekijk ook