hond in water

Poedelen, zwemmen en plonsen

Het mooie weer komt eraan en dat betekent genieten in de zon. Omdat honden niet kunnen zweten, zijn ze gevoeliger voor oververhitting dan mensen. Een lekkere zwem of plonspartij is dan meestal een uitkomst.

Houd er echter rekening mee dat honden wel moeten leren zwemmen. Je kunt dus het beste je (jonge) hond langzaam laten wennen bij een water dat heel geleidelijk dieper wordt en waar de hond gemakkelijk zelf in en uit kan komen. Door een speeltje steeds iets verder in het water te gooien, kan de hond rustig wennen en in vertrouwen leren zwemmen. Het voorbeeld van een hond die graag zwemt kan hierbij helpen.

Er zijn ook honden die helaas minder goed gebouwd zijn om te zwemmen. Bijvoorbeeld de buldog en andere rassen met een korte neus en groot hoofd. Deze kunnen topzwaar worden. Bij rassen met een extreem lange vacht kan deze vollopen, waardoor ze nauwelijks hun kop boven het water kunnen houden. Voor deze honden is het dus veiliger om te poedelen en niet te diep te gaan.

Helaas mag de hond niet overal het water in, maar op www.doggydating.com/hondenlosloopgebied/zwemwater vind je alle losloopgebieden van Nederland met water. Veel (zwem)plezier!

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook