Hond in gras

Loop eens een ander rondje met je hondje!

Niemand kan of wil altijd alleen maar in de pas lopen, dat geldt natuurlijk ook voor honden. Ze willen gaan waar hun neus de interessantste luchtjes ruikt, lekker rennen, rollen en dollen! Gelukkig zijn er best veel losloopgebieden in Nederland en in grote diversiteit, iets waar onze zuiderburen jaloers op zijn! Je hebt stranden, bossen en parken, maar ook steeds meer omheinde hondenspeeltuinen en speciale hondenstrandjes.

Houd bij het zoeken naar een losloopgebied goed rekening met de behoeftes en africhtingsgraad van je hond. Heeft je hond veel jachtinstinct, dan is een omheind gebied misschien wel zo verstandig. Gaat je hond achter paarden aan, vermijd dan, zolang je dat niet hebt opgelost, gebieden met ruiterpaden. Respecteer sowieso altijd de regels en andere gebruikers van een gebied. Zo blijven deze behouden als losloopgebieden.

Op www.doggydating.com vind je alle losloopgebieden van Nederland gesorteerd op soort gebied. Je kan er ook zoeken op kenmerken als omheind, ruiterpaden, zwemwater voor de hond, rolstoelvriendelijk en hondvriendelijke horeca. Je vindt er per gebied een omschrijving, inclusief foto’s, reviews van andere baasjes en de route ernaartoe per auto, fiets of met openbaar vervoer. Heel veel wandelplezier!

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook