Kerstkleding hond

Wel of geen Kersttrui of jas voor uw hond en waarop te letten

Ook je hond kan weer helemaal in de kerstsfeer gestoken worden met leuke kerstkleding. Er is erg veel kerstkleding voor honden, van kersttruien en kostuums tot kerstmutsen en sjaals. De keuze om wel of geen kerstkleding te kopen voor je hond, kunnen wij niet voor je maken. Maar we kunnen wel tips geven waar je op moet letten bij het kopen van kerstkleding voor je hond! 

Welke stoffen zijn niet geschikt voor mijn hond.

Een van de grootste boosdoeners is wol. Hoewel wol voor de meeste mensen luxueus is, kan het voor honden erg irriterend zijn. Wol lijkt misschien een goede, warme keuze voor een hondentrui, maar voor pups met een gevoelige huid kan het jeuk en ongemak veroorzaken.

Een andere stof voor irritatie is nylon. Hoewel nylon een veelgebruikte stof is, kunnen honden met een allergie last krijgen van een jeukende en ontstoken huid. Als uw huisdier speelgoed, dekens en halsbanden heeft die van nylon zijn gemaakt, zou een trui ook veilig moeten zijn.

Kunstbont kan bij sommige honden enorm jeuken. Hoewel het geweldig is om mensen warm te houden, bestaat het risico dat het voor honden ongelooflijk irriterend is.

Een minder voor de hand liggende stof is die van katoenmengsels. Als een kledingstuk voor honden niet gemaakt is van 100% puur katoen, is het meestal geweven met polyester of nylon – wat jeuk kan veroorzaken bij uw honden.

Ten slotte hebben we veren maar deze zijn absoluut no-go. Veren kunnen niet alleen verstikkingsgevaar opleveren, ze kunnen ook uiterst irritant zijn voor honden. Zelfs als de veren niet direct in contact komen met de huid van uw hond, kan een jas of mantel gevuld met ganzendons hetzelfde probleem opleveren. Daarom moet u altijd controleren waar hondenkleren voor buiten mee gevuld zijn.

Wat zijn de tekenen dat een hond een allergische reactie op stof heeft?

Als je hond geïrriteerd is of, erger nog, een allergische reactie heeft op een bepaald soort materiaal, zijn er altijd tekenen waar je op kunt letten:  Snijwonden of roodheid van de huid door krabben, tranende ogen, kale plekken door haaruitval, een loopneus, niezen, hoofdschudden, dikkere voetjes.

Als uw hond deze tekenen vertoond ga dan naar de dierenarts.

Voorkom onnodige stress en draag alleen zuiver katoen. Bij het maken van een beslissing over het al dan niet kleden van uw hond in een feestelijke trui, moet u altijd prioriteit geven aan hun geluk en welzijn. Sommige honden vinden het dragen van extra kleding uiterst ongemakkelijk en stressvol.

Kijk bij het laten dragen van een trui of jas of hij zich goed kan bewegen en zich daarbij normaal gedraagt. Doe de trui of jas binnen uit als hij zich niet happy voelt over oververhit raakt  in zijn kledingstuk. En voelt hij zich comfortabel in zijn kledingstuk controleer dan dat hij geen schade kan aanbrengen door te blijven haken aan meubels e.d.

 

Deel bericht

Bekijk ook