Hond met poep

De HuisdierenApp ontwikkelt een ‘poepindicator’

Wie ergert zich er niet aan; poep op de stoep. Ondanks de vele poep-afvalbakken die door heel Nederland zijn geplaatst en de vele initiatieven die er zijn om dit ongemak tegen te gaan, kom je het toch nog te vaak tegen.

De HuisdierenApp heeft een revolutionaire tool ontwikkeld, die kan voorkomen dat je ‘s avonds in de poep trapt. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn en is ook volkomen nieuw in Nederland, maar het werkt als volgt: de in de App geïntegreerde software ‘herkent’ hondenpoep op straat.

In het darmstelsel van honden is van nature het mineraal fosfor aanwezig. Dit wordt samen met de ontlasting van een hond uitgescheiden. De technologie van de HuisdierenApp herkent dit mineraal en detecteert daarmee de hondenpoep en laat het oplichten.

Hoe werkt het in praktijk
In de gratis te downloaden HuisdierenApp vind je een poep-indicator. Met je telefoon op zak en de poep-indicator geactiveerd, licht poep binnen een straal van 5 meter om je heen op en voorkomt zo dat je er in trapt.

Pascale Fuchs, initiatiefnemer van de HuisdierenApp vertelt: “Het is natuurlijk wel een ontzettend gekke tool, waar wij zelf in de beginfase van het bouwen ook erg om hebben moeten lachen.

Maar het werkt echt verbluffend goed. We hebben het inmiddels uitgebreid getest en het is een zeer bijzondere aanblik, die opgelichte hoopjes op straat. Maar het heeft toch zeker ook een serieuze ondertoon.”

Dierenarts-parasitoloog Paul Overgaauw, voorzitter van ESCCAP Europa*, de overkoepelende organisatie van parasitologen die richtlijnen maken over parasietenbestrijding: “Hondenpoep is naast ergerlijk, ook smerig omdat eitjes van de hondenspoelworm verspreid kunnen worden. Het opruimen is daarom belangrijk. Wat veel mensen daarbij niet weten is dat honden- en kattenpoep niet in de groene bak gedeponeerd mag worden, omdat de compost weer in de voedselketen terechtkomt. De update van de HuisdierenApp valt samen met de Maand van de Parasiet, (www.maandvandeparasiet.nl), waar diverse dierenartsenpraktijken aan meedoen.

Testen?
Wie vanaf begin april de nieuwe release van de HuisdierenApp gratis download in de Appstore of Playstore kan direct deze unieke tool testen. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op: info@huisdierenapp.nl

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook