afb column

COLUMN Hemelse vakantie, maar voor wie eigenlijk?

Columnist Annemiek van Munster vertelt in Onze Hond 4 hoe vakanties met haar blindegeleidehond Yoko eruitzien. 

“Wat ik echt fantastisch vind aan het hebben van een geleidehond? Mijn beste maatje mag overal mee naartoe! Zo bezochten we samen het Omniversum waar Yoko raar op haar snoet keek toen enorme jungledieren op het scherm voorbijraasden. Ook ging ze mee naar Body Worlds waar ze anatomische preparaten van echte lichamen, oftewel opgezette dode mensen, mocht besnuffelen. Maar denk ook aan de grotere uitjes: Yoko reist samen met mijn vriend en mij heel Europa door.”

Natuurlijk gaat ze gewoon mee in het vliegtuig, maar ik propte mijn pluizige hulpmiddel ook in heel andere voertuigen. Zo mocht ze gondel in Venetië, wat een ‘O sole mio’ op z’n honds én aardig wat gefronste wenkbrauwen opleverden. Yoko’s jammerende serenade was het gevolg van het leed dat muilkorf heet. Zo’n snuitje is in Italië namelijk verplicht in het openbaar vervoer, dus ook in de gondel. En daar was mevrouw duidelijk niet van gediend.

Het volledige artikel is te lezen in Onze Hond nummer 4. Dit nummer kun je vanaf 6 mei kopen in de boekhandel bij jou in de buurt of online bij de bcm store.

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook