Schermafbeelding 2020-04-20 om 16.24.48

Het eerste lustrum van de Pink Workingtest

Voor de vijfde keer werd de Pink Workingtest georganiseerd. Een test voor jachthonden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF, en om saamhorigheid te ervaren; het (samen)leven en werken met de honden te vieren.

Alpe d’HuZes

Iedereen kent wel het jaarlijkse grote evenement Alpe d’HuZes; een uniek sportief evenement waarbij op een dag zo’n 5000 deelnemers fietsend, hardlo-pend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het KWF. Om aan dit evenement te kunnen meedoen, moeten de deelnemers minimaal een donatiebedrag van 2500 euro ophalen. In 2016 wilde Nick van Barne-veld hieraan meedoen, en werd de (eerste) Pink Workingtest georganiseerd om dit bedrag binnen te halen voor dit goede doel. De eerste Pink Working Test was een enorm succes in meerdere opzichten maar dat het succes zich zó progressief zou voortzetten had niemand durven dromen.

Vijfde

Dit jaar was de vijfde editie, dus het eerste lustrum van dit bijzondere evenement. Er worden in de hondenwereld wel vaker evenementen georgani-seerd ten bate van goede doelen, zoals wandelingen en een hondendiner voor het Nederlands Kanker Fonds voor Dieren (NKFD) of wandelingen voor andere goede doelen binnen de hondenwereld, maar dit keer worden alle donaties beschikbaar gesteld aan het KWF kankerbestrijding – hetzelfde doel als de Alpe d’HuZes dus.

Lees het volledige artikel in Onze Hond nummer 4.

Tekst en foto’s: Hannie Warendorf

Deel bericht

Bekijk ook