fbpx
Happy,New,Year,,Christmas,,Jack,Russell,Terrier.,Holidays,And,Celebration,

Pas je een beetje op met die kerstboom?

Zit jouw hond ook regelmatig ademloos naar de kerstboom te kijken? Zorg ervoor dat het bij kijken blijft. Elk jaar weer worden er namelijk honden bij de dierenarts gebracht die dennennaalden of kerstslingers of aten, of die gewond raakten door het spelen met andere kerstversieringen in de boom.

Als een hond dennennaalden binnenkrijgt, kunnen deze de slokdarm en darmwand irriteren en beschadigen. Bovendien zijn de naalden (als hij er veel van opeet) giftig voor honden. Nou zullen er niet heel veel honden zijn die hun bek gebruiken om onder de boom te ‘stofzuigen’, maar zoals je wellicht weet: sommige honden eten alles… 

Ook kerststerren, besjes van hulsttakken, kerstroos en taxusnaalden kunnen irritaties aan huid en slijmvliezen, en zelfs vergiftiging geven. Voor veel honden is de kerstversiering in de boom onweerstaanbaar. Pas op dat je  hond geen kerstslingers of engelenhaar binnenkrijgt, want het spreekt voor zich dat hij daar doodziek van kan worden. Tot slot een belangrijke tip die voor veel mensen nog steeds als een verrassing komt: sappen uit een kerstboom zijn giftig voor honden. Als jouw dennenboom in het water staat, zorg er dan voor dat de hond niet van dit water kan drinken. Omdat dit water erg ongezond voor hem is vanwege de giftige sappen erin, maar ook omdat er dennennaalden in kunnen drijven.

Deel bericht

Bekijk ook