hond liggend in het gras

Module 1a Biologie van de Hond

Kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten krijgen in hun werk vaak te maken met honden met gedragsproblemen. De oorzaken van deze problemen zijn heel divers, maar medische aandoeningen spelen hierbij vaak een rol. Zeker bij bepaalde rashonden. Kennis over de bouw en de functie van het lichaam van de hond en de veel voorkomende medische aandoeningen is dus essentieel voor de hondenprofessional.  Maar ook voor een geïnteresseerde eigenaar is het een aanrader om meer te weten over de bouw en het functioneren van zijn hond.

Voor de snelle beslisser: extra lesdag zonder extra kosten bij module Biologie van de Hond.

Met de kennis uit deze module krijg je inzicht in de medische oorzaken van gedragsproblemen.  Je weet beter wat er met je hond aan de hand is en wanneer je de hond moet doorverwijzen naar een dierenarts.

Inhoud module
De docenten bij deze module zijn allen dierenarts.  Tijdens de lesdagen behandelen zij vooral de pathologie (ziekteleer) bij de hond. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de relevantie voor de (aanstaande) instructeur of gedragstherapeut. Alleen die medische aandoeningen worden besproken die frequent leiden tot probleemgedrag. Zo kunnen pijnlijke gewrichten, heftige jeuk, hartproblemen en minder goed functionerende zintuigen leiden tot ongehoorzaamheid, angst, reactiviteit en/of agressie. Ook voor onzindelijkheid zijn vele medische aandoeningen aan te wijzen. Aan de hand van casuïstiek raken de cursisten vertrouwd met die aandoeningen die zij regelmatig zullen tegenkomen in hun vak. Op een van de laatste lesdagen is er een (facultatief) practicum. De cursisten kunnen het geleerde bij de meegebrachte honden bekijken, bevoelen en beluisteren.

Instructeurs krijgen uiteraard nascholingspunten voor deze module.

Leuk voordeeltje
Deze module is al weer een aantal jaren een vast onderdeel in het onderwijs aanbod van DogVision. Vanaf 2020 is de opzet van de module wat gewijzigd. In een extra lesdag wordt met name casuïstiek behandeld.  In het najaar wordt de pilot gegeven van deze extra lesdag.
De cursusprijs blijft echter ongewijzigd. Het is dus aantrekkelijk om deze module in het najaar 2019 te volgen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van het inschrijfformulier.
Vanaf 2020 is de cursusprijs afgestemd op een 7-daagse module.

Meer informatie op de website van DogVision.

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook