Hondenverzekering

Je huisdier verzekeren en waar je op moet letten

Op 23 maart jl. heeftĀ VerzekerJeHuisdier.nlĀ samen met Onze Hond Magazine en Onze Hond Agency een fantastische Q&A georganiseerd met heel veel tips.Ā  We mochten ons verheugen op ontzettend veel vragen van onze lezers. Super bedankt voor het insturen. Hieronder de top 6 meestgestelde vragen en nog een paar tips.

Tips voor het afsluiten van een hondenverzekering

1. Wanneer zou je een huisdierenverzekering aanraden en is een huisdierenverzekering wel nodig?

Het is persoonlijk en afhankelijk van je financiƫle situatie of je bijvoorbeeld een kostbare behandeling of operatie kunt betalen. Als je een financiƫle buffer hebt dan hoeft een dierenverzekering niet noodzakelijk te zijn, maar natuurlijk is het altijd fijn om te weten dat je niet het risico loopt op financiƫle verrassingen.

Heb je geen financiĆ«le buffer, dan is een operatie van ā‚¬1500,- al snel veel te veel geld. Dan zou een huisdierenverzekering die aansluit bij jouw wensen en behoeften aan te raden zijn.

Er zijn ook hondenbezitters die liever zelf sparen, maar dan moet je de discipline kunnen opbrengen om iedere maand geld opzij te zetten. Bovendien loop je het risico dat je spaarpot nog onvoldoende gevuld is als je plotseling voor hoge uitgaven komt te staan. Want stel dat je ieder maand 25 euro zou sparen, dan heb je na twee jaar 600 euro in de spaarpot. Als je hond dan een kruisband scheurt kost dat ongeveer 1.200 euro en kom je dus tekort.

2. Hoe zit het met eigen bijdrage van een huisdierenverzekering?

Er zit verschil tussen een eigen bijdrage en een eigen risico. Bij veel verzekeringen heb je een eigen bijdrage van 15% tot 50%. Dit betekent dat je altijd een deel van de rekening zelf betaalt. Ook heb je bij sommige verzekeringen nog een eigen risico van bijvoorbeeld ā‚¬50,- per jaar.

Voorbeeld: je declareert ā‚¬200,-. Je eigen bijdrage is 20% en je eigen risico is ā‚¬50,-. Dan krijg je de volgende rekensom: ā‚¬200,- minus 20% eigen bijdrage (=ā‚¬40,-) = ā‚¬160,- minus eigen risico van ā‚¬50,- = ā‚¬110,- Dat betekent dat de verzekering nog ā‚¬110,00 vergoedt en dat je dus zelf ā‚¬90,00 zelf moet betalen.

3. Gelden er leeftijdgrenzen voor het afsluiten van een huisdierenverzekering?

Dit is afhankelijk van de verzekeraar. De maximale leeftijd om een verzekering voor je hond af te sluiten is 8 jaar. Bij de meeste verzekeringen geldt zelfs 6 of 7 jaar. De dekking is geldig gedurende het hele leven van de hond. Maar ons advies is hierĀ vroegtijdig mee te beginnen want dan isĀ je hond jong en gezondĀ en is deĀ maandelijkse premieĀ het laagst qua instap.

4. Moet een hond volledig gezond zijn, of welke eisen worden er gesteld als je hem wilt verzekeren?

Je hond hoeft niet persƩ gezond te zijn, maar is afhankelijk van de aandoening die je hond heeft. Sommige ziektes worden uitgesloten van dekking. Bovendien is het van belang dat je altijd eerlijk meldt als een hond een aandoening heeft. Als je dit niet meldt en dit komt later uit, dan kan het zijn dat de kosten voor de aandoening niet gedekt worden.

5. Mag je voor specialistische behandelingen een eigen specialist kiezen?

In principe heb je bij de meeste verzekeraards vrije keuze voor dierenarts en specialisten. Overleg dit voor de zekerheid wel altijd met je verzekeraar.

6. Is er een tool om huisdierenverzekering te vergelijken?

VerzekerJeHuisdier.nlĀ vergelijkt en geeft informatie over hondenverzekeringenĀ zodat je inzicht krijgt in de mogelijkheden en verschillende dekkingen.

Belangrijke vragen die je jezelf kan stellen als je een huisdierverzekering overweegt!

Om onaangename verrassingen te voorkomen; check het volgende voordat je een verzekering afsluit:

  1. Wat is de eigen bijdrage en eigen risico van de verzekeraar?
  2. Ā Zijn er ook aanvullende pakketten die bij jou en je hond passen?
  3. Ā Wordt alles vergoed wat je belangrijk vindt?
5/5 - (2 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook