Honden wassen

Honden wassen doe je zo

Honden zijn gevoeliger voor de ingrediënten die in shampoo voor mensen zitten. Het gebruik van mensenshampoo bij honden kan irritatie veroorzaken, waardoor hun huid droog en schilferig wordt en kwetsbaarder voor parasieten, bacteriën en virussen.

Irritatie veroorzaakt door het gebruik van agressieve gifstoffen kan overmatige jeuk bevorderen, wat kan resulteren in de vorming van schaafwonden en wonden op de huid en een verhoogde kans op bacteriële infectie. Dit kan leiden tot tal van verschillende huid gerelateerde problemen bij uw hond.

Waarom humane paarse shampoo schadelijk kan zijn voor uw hond

Paarse shampoo bevat veel citroenzuur, een ingrediënt in citroensap, dat een rol speelt bij het lichter maken van het haar. Terwijl citroenzuur veilig is voor mensen, zijn hoge concentraties niet geschikt voor honden, omdat het irritatie en maagklachten kan veroorzaken en zelfs giftig kan zijn.

Wat kan ik het beste gebruiken om mijn hond schoon te maken?

Honden verzorgen hun vacht door eraan te likken, wat schadelijke gevolgen kan hebben als hun vacht is bedekt met zure chemicaliën. Er zijn hond vriendelijke producten die de vacht opfleuren, zodat er geen enkel excuus is om uw hond te overgieten met chemicaliën die bedoeld zijn voor mensenhaar.

Veel producten voor menselijk gebruik laten schadelijke toxische residuen achter op de vacht van uw hond, waardoor reeds bestaande problemen kunnen uitdrogen en verergeren.

Sulfaten in paarse shampoo irriteren vaak de menselijke huid. Dit zou de realiteit zijn als honden gewassen worden met paarse shampoo, in plaats van natuurlijke hond vriendelijke formules die speciaal voor hen zijn gemaakt.

Hoe houdt u uw hond schoon tijdens de lente en de zomer

Of je hond nu in modderplassen heeft gespetterd of zelfs in dierenpoep heeft liggen rollen, als je hond als een smerige pup weer thuiskomt, moet je hem zo snel mogelijk wassen om te voorkomen dat tapijten worden verpest. Door uw hond zo snel mogelijk te wassen, krijgt het vuil minder tijd om zich te nestelen, wat beter is voor zowel uw hond als uw huis.

Houd een regelmatige routine aan

Voor baasjes met honden die niet vaak vuil worden, kan het moeilijk zijn om te weten hoe vaak ze hun hond moeten schoonmaken. Gelukkig is de vacht van uw hond geëvolueerd om zelfreinigend te zijn, wat het meeste dagelijkse vuil buiten houdt. We weten echter allemaal dat zelfs de meest propere pups na een tijdje een beetje kunnen gaan stinken.

Het wordt aanbevolen uw hond slechts één keer per maand te wassen, dus probeer elke maand een datum te prikken die voor u en uw trouwe viervoeter goed uitkomt en houd u daar aan. Dit hangt echter helemaal af van het ras van uw hond, dus doe altijd goed onderzoek.

Gebruik de juiste shampoo

Het is essentieel dat u geen menselijke shampoo gebruikt voor uw hond. De chemische stoffen die wij op ons haar smeren, zijn niet goed om de vacht van uw hond schoon te houden, en kunnen schadelijk zijn voor zijn vacht en huid.

Er zijn veel betaalbare hondenshampoos van goede kwaliteit verkrijgbaar in de dierenwinkel en online, maar als u geen hondenshampoo kunt vinden, is een beetje babyshampoo voldoende, omdat deze mild zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Voorkom te veel wassen

Beperk het aantal wasbeurten van uw hond in bad tot een minimum. Te veel wassen kan uw hond juist problemen bezorgen, omdat hun huid veel gevoeliger is dan de onze. Er zijn veel ‘waterloze’ schoonmaakproducten op de markt, zoals droge hondenshampoo en waterloze schoonmaakwanten, om uw hond schoon te houden zonder dat hij nat wordt.

Plan uw wandelroute

Let goed op waar u precies met uw hond gaat wandelen en probeer plassen te vermijden als dat kan. Als uw pup de neiging heeft om af te dwalen naar modderige plassen, dan is het misschien een idee om uw pup aan de lijn te houden als de grond nat en drassig is. Verlengbare riemen zijn handig om controle te houden over waar uw hond loopt, terwijl hij toch de ruimte heeft om zijn poten te strekken.

Geef ze de juiste voeding

U kunt helpen de vacht van uw hond glanzend en gezond te houden door ervoor te zorgen dat hij het juiste voer krijgt. De vacht van uw hond is afhankelijk van eiwitten, dus een goede, uitgebalanceerde voeding zorgt voor een gezonde gloed, zowel van buiten als van binnen.

Borstelen is het beste

Uw hond regelmatig borstelen is de beste manier om zijn vacht schoon te houden van alles wat hij onderweg zou kunnen oppikken. Door stapels bladeren springen is leuk voor uw pup, maar het is ook een makkelijke manier om vlooien en teken op te lopen.

Draag waterdichte kleding bij extreme weersomstandigheden

Als uw hond onder alle weersomstandigheden per se wil gaan wandelen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een waterdichte hondenjas van goede kwaliteit, die hem droog en schoon houdt. De beste eigenschappen om op te letten bij het uitzoeken van een nieuwe jas voor uw hond zijn waterdichtheid, duurzaamheid, dubbele voering, verstelbaarheid en betaalbaarheid – maar vergeet niet dat de meeste honden deze niet nodig hebben, en het water in plaats daarvan afschudden.

Bron: https://tails.com/gb/

Deel bericht

Bekijk ook