Shutterstock_1173086182 (1)

Hond vermindert allergie bij kinderen

Dat honden goed voor ons zijn, wisten jij en ik al lang. Japans onderzoek heeft uitgewezen dat er nog meer voordelen zijn aan een huisdier. Onderzoek dat onlangs werd gedaan onder 65000 Japanse gezinnen wijst namelijk uit dat kinderen die opgroeien met een huisdier (hond of kat) minder last lijken te hebben hebben van voedselallergieën.

Het Fukushima Regional Center for the Japan Environment and Children’s Study heeft, onder leiding van onderzoeker Hisao Okabe de gegevens van 65000 kinderen die opgroeiden met een huisdier geanalyseerd. Ongeveer een kwart van de kinderen werd geboren in den gezin waar al een hond of kat aanwezig was. 

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen wiens moeder tijdens de zwangerschap dagelijks in contact kwam met huisdieren, na hun geboorde veel minder last hebben van allergieën. Sterker nog: het is zelfs bekend welk dier welke allergieën vermindert. Als er een hond in het gezin was, hadden kinderen minder last van melk, noten en eieren en kinderen die geboren werden in een kattengezin hadden minder last van tarwe- en sojabonenallergie. Uit eerder onderzoek (onder andere in Duitsland) was al gebleken dat kinderen die opgroeien op een boerderij of in het buitengebied minder last hebben van allergische aandoeningen. Dit onderzoek is een mooie aanvulling daarop.

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook