blaasontsteking-organimal-banner

Blaasontsteking bij je hond

Een blaasontsteking kan voor je hond heel erg vervelend zijn. Maar hoe herken je dit en wat kun je er aan doen? In dit artikel lees je er meer over.

Wat zijn de oorzaken van een blaasontsteking?

De oorzaak van een blaasontsteking is meestal een bacterie die via de plasbuis in de blaas is terecht gekomen en daarbinnen vervolgens is gaan broeien. De plasbuis van een teefje is korter, wat maakt dat zij vaker last van een blaasontsteking dan reutjes. Ook bepaalde afwijkingen zoals een aandoening aan de nieren, kan de kans op een blaasontsteking vergroten.

Hoe herken je een blaasontsteking bij je hond?

Wanneer je hond een blaasontsteking heeft, kun je dit herkennen aan een aantal symptomen:

  • Plassen doet pijn;
  • Plassen gaat moeilijk, veel kleine plasjes doen;
  • Troebele urine of een beetje bloed in de urine;
  • Slecht eten;
  • Sloomheid;

Vertoont je hond een of meerdere symptomen zoals hierboven beschreven, dan is het verstandig het toch even te laten onderzoeken door een dierenarts. Aan de hand van een lichamelijk onderzoek en een urine onderzoek, kan de dierenarts bepalen of het inderdaad om een blaasontsteking gaat. Vaak wordt de urine ook op kweek gezet, zodat de dierenarts precies kan zien om welke bacterie het gaat. Op basis daarvan wordt een behandeling geadviseerd.

Hoe kun je blaasontsteking bij je hond natuurlijk oplossen en voorkomen?

Een blaasontsteking bij je hond voorkomen, is natuurlijk de beste oplossing. Zorg ten eerste voor een goede hygiëne rondom de genitaliën. Zo kan er geen vuil in de plasbuis komen. Daarnaast helpt het als je hond in een algehele goede conditie is. Zo is hij minder vatbaar voor virussen en bacteriën. Natuurlijke voedingssupplementen en kruiden kunnen ervoor zorgen dat de blaas van jouw hond in balans is en blijft. Zorg er ook voor dat je de symptomen van een blaasontsteking kunt herkennen. Op die manier kan het ook snel behandeld worden waardoor je erger voorkomt.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over blaasontsteking bij je hond,  de rol van natuurgeneeskundige kruiden en supplementen of zoek je informatie over iets anders, neem dan gerust contact op met de specialisten van Organimal.

Voor meer informatie, kijk dan op www.organimal.nl

4.7/5 - (4 stemmen)

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook