vrouw en hond

Waarom luisteren honden beter naar vrouwen dan naar mannen?

Is het je wel eens opgevallen dat je hond beter naar jou lijkt te luisteren dan naar de man(nen) in huis? Dat kan kloppen! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat honden beter naar vrouwen luisteren.

 Dat komt doordat vrouwen een groter empathisch vermogen hebben; honden en vrouwen begrijpen elkaar dus beter.

Vocale reacties

Voor het onderzoek van The Royal Society of Open Science werd gekeken naar achttien verschillende honden en de geluiden die ze maken. De verschillende vocale reacties van die viervoeters werden opgenomen en gepresenteerd aan de menselijke deelnemers aan het onderzoek. Vervolgens moesten die mannen en vrouwen beoordelen of de geluiden angst, speelsheid, agressie, blijdschap of wanhoop uitdrukten.

Emotionele band

En wat bleek? Vrouwen waren daar, door hun grotere empathische vermogen, een stuk beter in dan mannen. Ze beantwoordden bijna alle vragen goed. Doordat vrouwen honden beter begrijpen, zijn ze een stuk beter in het vormen van een emotionele band met de dieren. Honden zijn dan ook geneigd om beter naar vrouwen te luisteren.

Dezelfde breinfuncties

Hoofdonderzoeker Tamás Faragó legt uit, dat het brein van mensen en dat van honden veel overeenkomsten vertonen. “Onze recente MRI-onderzoeken suggereren dat honden en mensen dezelfde breinfuncties en -processen gebruiken om andermans emoties te peilen.” Dat betekent dat jij niet alleen begrijpt wat je hond voelt, maar andersom kan je hond jouw emoties ook heel goed aanvoelen. Wanneer je je verdrietig voelt, is de kans dus groot dat je hond je komt troosten. Lief, toch?

Artikel via: http://bit.ly/2MSz9Ym

Bron | Goodtoknow.co.uk

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook