shutterstock_706603864

Zo voelt jouw hond zich goed in elk klimaat

Net als wij mensen, kunnen honden het natuurlijk ook erg koud of juist te heet hebben. Nooit prettig natuurlijk als je het te warm of te koud hebt en gelukkig kunnen wij mensen hier vaak makkelijk wat aan doen. Zo zetten we de verwarming een graadje hoger, of trekken we juist luchtige kleding aan. Honden kunnen ook last hebben van temperatuur extremen. Ben je benieuwd naar hoe jij gedurende de winter of juist de zomer er voor kunt zorgen dat je hond zich lekker in zijn vel voelt? Lees dan met ons mee.

Extra warmte tijdens de koude wintermaanden

Extreme kou is nooit echt fijn: daar zullen velen van ons het mee eens zijn. Hoewel honden van nature altijd een heerlijk zacht jasje dragen, kunnen honden het ook zeker wel koud hebben. Zo zal je vast wel eens een hond hebben zien bibberen in de winter tijdens het uitlaten. Gelukkig zijn voor dit probleem verschillende producten op de markt te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke hondenjas kopen, zodat het bovenlichaam van je hond lekker warm blijft. Maar, honden kunnen ook last hebben van koude poten. Bedenk je maar eens hoe koud jouw voeten zouden zijn wanneer jij een wandeling op blote voeten over ijskoude tegels zou maken. Niet erg fijn, lijkt me. Gelukkig zijn er speciale honden sokken en schoentjes die de pootjes van jouw hond heerlijk warm houden tijdens een wandeling in het park. Je hond zal je eeuwig dankbaar zijn! 

Zo overleeft jouw hond de hete zomer

Hoewel de zomers hier in Nederland vaak niet super warm zijn, kan een hond hier aardig wat last van hebben. Bedenk je maar eens hoe het voor jou zou zijn als je met een dikke, donkerkleurige bontjes in de zon moet wandelen. Geen pretje denk ik zo. Jouw hond kan zijn vacht niet zomaar even uitdoen. Gelukkig zijn er spullen die jouw hond helpen om af te koelen. Denk bijvoorbeeld aan een koelmat hond. Ook kan je in de dierenwinkel leuke waterfonteintjes kopen die jouw hond helpen af te koelen. Zo kan je hond heerlijk in de tuin spelen, en daarbij ook nog eens lekker afkoelen. Ideaal voor in de zomer dus.

 Zo is het dus belangrijk om ook stil te staan bij de invloed van de temperatuur buiten op jouw hond. Gelukkig zijn er verschillende producten die jouw hond kunnen helpen om zich comfortabel te voelen.

Deel bericht

Bekijk ook