Zo neem je gemakkelijk vers vlees mee op vakantie

Goed nieuws voor honden van hikers en happy campers: Ze hoeven hun versvleesmaaltijd niet meer achter te laten vanwege een vakantie. Maar wacht even. Vers vlees, ongekoeld, houdbaar en toch biologisch en natuurlijk… Dat kan toch niet? Jawel, het bestaat écht, blijkt als we in het assortiment van BF Petfood duiken.

Wie zijn hond het allerbeste gunt, zorgt vaak dat er een versvleesmaaltijd voor de neus van de hond kan worden geschoven. Sommigen stellen dit helemaal zelf samen, anderen kiezen voor meer gemak en gaan voor KVV, een gemakkelij. Maar wie graag onderweg is, vindt dit helemaal niet zo gemakkelijk. Het moet namelijk in de vriezer bewaard worden. Tijdens vakanties moet dan tóch weer naar de droge brokw orden overgeschakeld, en een overschakeling in voer kan voor nog veel meer ongemakken zorgen. Bovendien zijn er honden met intoleranties, allergieën, waardoor een brok geen optie is.

Vrijheid

“Onze vleesmaaltijden worden langzaam gestoomd met honderd procent verse en natuurlijke ingrediënten”, legt Kyra van Biofood, oftewel BF Petfood uit. “Het is een hele pure voeding op basis van verse lam, kip, orgaanvlees, rijst, schapenvet en natuurkruiden. Doordat het graanvrije recept langzaam gestoomd is en er extra vitaminen en mineralen aan zijn toegevoegd, is het een super verse maaltijd, die minder vatbaar is voor slechte bacteriegroei dan een rauwe vleesvoeding. Dankzij de fijne hersluitbare portieverpakkingen houd je de maaltijd na openen bovendien langer fris. Eenmaal geopend moet die trouwens wel in de koelkast bewaard worden, en blijft dan drie dagen houdbaar. Net zoals een echte, versbereide maaltijd, natuurlijk!”

Blijheid

‘Hoe Bio is BioFood?’ vroegen we ons vervolgens hardop af. We duiken in het productieproces van het in 1989 opgerichte bedrijf, en ontdekken dat deze Friese diervoerproducent haar naam serieus neemt: Al het vlees, groenten en vruchten komt namelijk uitsluitend van gecertificeerde biologische boeren. De grondstoffen van het voer zijn dus GMO-vrij en worden CO2-neutraal geproduceerd. Dat is niet alleen goed voor onze honden, maar ook voor de productiedieren, het milieu en de natuur. BF Petfoods was daarnaast het eerste bedrijf in Nederland én in de Benelux dat meebewoog in het belang van plasticreductie, verduurzaming en milieubewuste verpakkingen. In tegenstelling tot andere voerzakken – zelfs als die van papier lijken te zijn, zit er plastic in verwerkt – mogen BioFood verpakkingen gedeponeerd worden in het PMD-afval of bij het oud papier.

Zo hoeven wij hondeneigenaren – ook tijdens een inspirerende vakantie in het natuurschoon – niet schuldig te voelen over de vervuiling van onze prachtige wereld.

Biofood complete vleesmaaltijd

Ontdek het zelf!

Vind voor jouw hond de perfecte vakantie maaltijd, die niet onder doet voor wat hij thuis krijgt.
Ontdek het assortiment van Biofood

Deel bericht

Bekijk ook