Afbeelding1

“Wat gebeurt er met mij als mijn baasje overlijdt?”

“Ik kan lezen en schrijven met mijn baasje. Maar kon ik maar praten… Praten over hoe het met mij verder moet als er iets met mijn baasje gebeurt, als hij niet meer voor mij kan zorgen, of als hij over de regenboogbrug is gegaan.”

“Mijn baasje zorgt elke dag opnieuw heel goed voor mij en ik ben daar heel erg blij mee. Maar wat als hij dat echt niet meer kan? Helaas kan ik niet zo goed voor mijn baasje zorgen als ik zou willen… Zou hij iets geregeld hebben, zodat ik dan met mijn mandje, speelgoedjes en niet te vergeten met mijn brokjes ergens anders mag wonen?”

“Ik hoorde mijn baasje laatst wel praten met iemand van Stichting Zino; het ging over mij. Na het telefoontje was mijn baasje gerustgesteld en kwam mij vertellen dat Stichting Zino een fijne nieuwe baas voor mij gaat zoeken als hij niet meer voor mij kan zorgen of als hij er niet meer is. Samen waren we, ondanks het lastige onderwerp, toch een beetje blij.”

Weet u wat er gebeurt met uw hond als u eerder overlijdt?

Nee, het is geen leuk onderwerp om over na te denken. Maar het zou kunnen, dat u onverhoopt eerder overlijdt dan uw trouwe viervoeter. En dan? Hebt u iets geregeld? Als u dat nog niet hebt gedaan, kunt u dat doen met een wilsbeschikking. Omdat dit een moeilijk onderwerp is wordt het vaak vooruitgeschoven. Stichting Zino helpt u dit te regelen van A tot Z. U kunt de folder met uitleg aanvragen: hierin worden de mogelijkheden die stichting Zino biedt toegelicht en wat de voor- en nadelen van de verschillende opties kunnen zijn.

Stichting Zino zoekt het beste mandje voor uw hond

Stichting Zino is een organisatie van gedreven mensen die alles op alles zetten om honden veilig te herplaatsen. Met een wilsbeschikking kunt u Stichting Zino de bevoegdheid geven om voor uw hond het beste nieuwe mandje te zoeken. De stichting beschikt over een zeer groot bestand van gescreende kandidaat-baasjes. Als een nieuw baasje is gevonden, volgt een proeftijd van twee weken, waarbij nauwgezet wordt gevolgd of de match ook daadwerkelijk de beste match is. Met het nieuwe baasje gaat Stichting Zino een overdrachtsovereenkomst aan. Daarmee wordt uitgesloten dat hij ooit afstand doet van de hond, zonder dat de herplaatsing opnieuw via Stichting Zino plaatsvindt. Verder heeft Stichting Zino – als dat nodig is – een uitgebreid landelijk netwerk om voor noodopvang te zorgen tot het nieuwe mandje is gevonden.

Meer informatie

De werkwijze van de stichting heeft zich de afgelopen vijf jaar inmiddels bewezen als succesvol. U kunt er daarom van verzekerd zijn dat u de herplaatsing van uw hond in vertrouwde handen geeft. Meer informatie over de stichting vindt u op www.stichtingzino.nl. Wilt u meer weten over wat de stichting voor u kan betekenen bij wilsbeschikking? Vraag dan de folder aan. Op de website van Stichting Zino vindt u het reactieformulier. Team Zino helpt u graag!

 

4.7/5 - (17 stemmen)

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook