A,Very,Little,Puppy,Is,Running,Happily,With,Floppy,Ears

Wurmt jouw hond zich ook telkens onder zijn wormbehandeling uit?

Ontwormen van je huisdier is erg belangrijk. Niet enkel om je geliefde viervoeter gezond te houden maar zeker ook om jezelf, je gezin en de omgeving te beschermen. Worminfecties kunnen immers erg vervelende gevolgen hebben voor je hond, maar de besmetting wordt ook zeer snel overgedragen omdat volwassen wormen 100.000-en eitjes kunnen produceren die ook mensen ziek kunnen maken.

46% van de hondeneigenaren weet niet dat bepaalde ziekten overgedragen kunnen worden van dier op mens.**

Wat kan ik doen om mijn hond en mijn gezin te beschermen?

Enkele basis hygiëneregels helpen je al een heel eind vooruit:

  • Groenten en fruit wassen voor het eten
  • Handenwassen met water en zeep na contact met dieren en na het werken in de tuin – ook bij kinderen
  • Dieren uit de speeltuin en zandbak weren door deze af te dekken
  • Uitwerpselen van je huisdier onmiddellijk opruimen
  • Contact met loslopende honden, katten en vossen vermijden
  • Ongediertebestrijding

ONTWORMEN IS ZEER BELANGRIJK

Om besmetting met wormen te bestrijden, is het aan te raden om op regelmatige basis te ontwormen. Hoe vaak je huisdier ontwormd moet worden, is afhankelijk van de wormsoort, het leefgebied en de levensstijl van je dier. Geadviseerd wordt om maandelijks te ontwormen, maar voor de meeste honden volstaat 4x per jaar ontwormen.

Voor een geschikt wormmiddel kan je steeds bij je dierenarts of apotheek te raden gaan. Zo bestaan er smakelijke tabletten om de opname van het product te vereenvoudigen. Drontal voor honden bijvoorbeeld is hiervoor met extra zorg ontwikkeld en bevatten een zeer hoge smakelijkheid. Bovendien zijn deze tabletten in de vorm van een kauwbeentje waardoor ze nog makkelijker door je hond worden opgegeten, en zijn ze voorzien van een breeklijn waardoor de dosering nog meer op maat kan worden toegedien.

**Alho et al. Awareness of zoonotic diseases and parasite control practices: a survey of dog and cat owners in Qatar. Parasit Vectors. 2018 Mar 20;11(1):133
Drontal (febantel/ pyrantelembonaat/ praziquantel) Dog Tasty 150/144/50 mg en Large Dog Tasty 525/504/175 mg tabletten voor honden. Indicaties: Behandeling van gemengde infecties door nematoden en cestoden van de volgende species: Spoelwormen (volwassen en late immature vormen): Toxocara canis, Toxascaris leonina; Haakwormen (volwassenen):Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum; Zweepwormen (volwassenen): Trichuris vulpis; Lintwormen (volwassen en late immature vormen):Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp.. Dosering: 1 tablet per 10 kg (Dog) of 35 g (Large Dog) lichaamsgewicht. Contra-indicaties: Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of één van de hulpstoffen. Niet gebruiken tijdens de 1ste en 2e derden van de dracht. Bijwerkingen: In zeer zeldzame gevallen kunnen lichte en voorbijgaande stoornissen optreden aan het spijsverteringskanaal, zoals braken en/of diarree. Aflevering: Vrije aflevering. REG NL 114213 en REG NL 119735, Registratiehouder: Vetoquinol S.A. Verdere informatie op aanvraag beschikbaar via info.nl@vetoquinol.com.
5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook