fbpx
BELCANDO_1200x800px

Hondenvoer met een hoog vleesgehalte – voor het welzijn van je beste vriend

Een gebalanceerde voeding is niet alleen belangrijk voor de vitaliteit en gezondheid van mensen, maar ook voor die van onze geliefde viervoeters. Veel baasjes willen daarom graag dat hun honden een voer krijgen met een zeer hoog vleesgehalte.

Waardevol hondenvoer dankzij zachte stoomgaarmethode

Van oudsher gebruiken producenten van droogvoer vrijwel uitsluitend vleesmeel als uitgangspunt. Dat is anders bij het Duitse familiemerk BELCANDO®. Hier is een eigen proces ontwikkeld waarbij het voer direct uit veel vers vlees gemaakt wordt. Dit Thermal-Mix proces werkt in principe als een grote stoomkoker die met behulp van stoom de voedingsstoffen in de grondstoffen op een zeer zachte manier gaart.

Hoe verloopt de productie in detail?

Voor de BELCANDO® producten wordt veel vers vlees, geselecteerde plantaardige ingrediënten, maar ook (afhankelijk van het product) hoogwaardig vleesmeel en diverse superfoods zoals chiazaad, biergist of krill gemengd. De exacte samenstellingen zijn door voedingsdeskundigen en dierenartsen ontwikkeld om de hond optimaal te kunnen verzorgen.

Met hete stoom wordt het mengsel zachtjes gegaard en aansluitend in brokvorm gebracht. Het voordeel van deze methode is dat de vitaminen en voedingsstoffen grotendeels behouden blijven. Bij conventionele productiemethoden voor droogvoer gaat bijvoorbeeld ongeveer 40 procent van het vitamine A gehalte verloren. BELCANDO® kan door het Thermal-Mix proces dit verlies terugbrengen tot ongeveer 10 procent.

Deze unieke en zachte productiemethode werd zelfs door het Duitse ministerie van Milieu gepromoot omdat het aanzienlijk hogere aandeel van vers vlees de energie-intensieve productie van vleesmeel als noodzakelijke tussenstap minimaliseert en soms zelf volledig uitsluit wat weer beter is voor het milieu.

BELCANDO® Hondenvoer met een hoog vleesgehalte

Natuurlijk is naast de verwerkingswijze ook de kwaliteit van het gebruikte verse vlees van groot belang. Als traditioneel Duits familiebedrijf, met de oorsprong in de Münsterlandregio, maakt BELCANDO® zoveel mogelijk gebruik van grondstoffen van middelgrote, regionale leveranciers. Dit geeft de mogelijkheid om de kwaliteit direct te beïnvloeden en alle grondstoffen naar de hoogste normen te selecteren.

Het verse vlees en andere waardevolle ingrediënten worden volgens eersteklas recepten verwerkt tot een rijke selectie van hoogwaardige droogvoersoorten voor uw vriend, gegarandeerd zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Deze producten zijn precies ontworpen voor de verschillende levens- fasen en behoeften. Er zijn varianten speciaal voor puppy’s, volwassen of oudere honden. Deze varianten voldoen aan verschillende eisen: BELCANDO® MASTERCRAFT is bijvoorbeeld gemaakt van 80 procent vers vlees en 20 procent fruit, groente, bessen en kruiden – zonder granen, voor de volle vleessmaak.

De laatste actuele nieuwe producten zijn de varianten BELCANDO® Adult GF Horse – dankzij vers paardenvlees bijzonder geschikt voor gevoelige viervoeters – en het voordelige BELCANDO® Classico Complete recept.

Ook voor de liefhebbers van natvoer biedt de Duitse producent een ruime keuze, waaronder een nieuwe variant in blik met paardenvlees en een nieuw vers portiezakje speciaal voor jonge honden. Het bijzondere is dat in tegenstelling tot veel andere producenten BELCANDO® ook zelf het natvoer produceert op de eigen productielocatie. Daardoor kan, dankzij de eigen vleesbereiding, ook voor dit assortiment een optimale vleeskwaliteit worden bereikt.

Ontdek nu de hele wereld van BELCANDO® op: www.belcando.nl

4.5/5 - (2 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook