fbpx
pexels-pixabay-39317

Hoe kies je het beste puppyvoer voor je nieuwe huisdier?

Als je een nieuwe puppy hebt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat hij of zij het beste voer krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn echter alleen talloze soorten puppyvoer op de markt, en het kan lastig zijn om te bepalen welk voer het beste is voor jouw vriendelijke vriend. We vertellen je hier waar je op moet letten voor het selecteren van het beste puppyvoer, zodat je beter waarvoor je naar moet shoppen.

Leeftijd van de puppy

Leer de voedingsbehoeften van een puppy kennen, want deze zijn anders dan die van een volwassen hond. Kies voor voer dat specifiek is samengesteld voor puppy’s, want een puppybrok bevat de juiste voedingsstoffen en ingrediënten die een puppy nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Ingrediënten

Controleer welke ingrediënten in het puppyvoer zitten. Kies voor voer dat vlees bevat als hoofdzakelijk ingrediënt, omdat dit de belangrijkste bron van eiwitten voor een puppy is. Vermijd voer met onnodige toevoegingen zoals kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Eiwitgehalte

Eiwitten zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van je kleine viervoeter. Kies daarom voor voer met een hoog eiwitgehalte, minimaal 22%, om ervoor te zorgen dat je puppy alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Koolhydraten

Hoewel koolhydraten niet zo belangrijk zijn voor puppy’s als eiwitten, zijn ze nog steeds nodig voor energie. Kies voor voer met een laag tot gemiddeld koolhydraatgehalte bestaande uit goede, complexe vezels. 

Formaat van de brok

Puppy’s hebben kleinere tanden en kaken dan volwassen honden, dus ga voor voer dat speciaal is ontworpen voor puppy’s en dat gemakkelijk te kauwen en te verteren is. Een kleinere brok die gemakkelijk te kauwen is, maakt het je pup eenvoudiger om voedingsstoffen binnen te krijgen en helpt bij een betere werking van de spijsvertering. 

Merk

Tot slot, kies voor een gerenommeerd merk dat zich richt op het maken van hoogwaardig puppyvoer, WOOOF-puppyvoer. Dit verzekert je van voer dat specifiek is samengesteld voor puppy’s en dat voldoet aan de juiste voedingsbehoeften.

Het merk WOOOF biedt voer met de juiste balans van eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingsstoffen die een puppy nodig heeft. Al hun hondenvoer is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Bovendien is de geperste brok vrij van tarwe en heeft een hoge verteerbaarheid. Dat is goed voor de ontwikkeling en algehele gezondheid van je viervoeter! 

Deel bericht

Bekijk ook