Das-Lederband-Toronto-hund-am-Strand

Das Lederband

Advertorial

Kleurrijk, duurzaam en van het beste leer: dit garanderen de producten van Das Lederband.

Het bedrijf “Das Lederband” uit Weinheim produceert, volgens de strengste veiligheidsvoorschriften en milieunormen, hoogwaardige halsbanden, tuigen en lijnen, die dankzij het zachte leer een maximaal comfort voor hond en eigenaar bieden. Als dochteronderneming van Weinheimer Leder GmbH, voortgekomen uit de Freudenberg Groep, is de productie gebaseerd op meer dan 150 jaar traditionele looi- en leerproductie. Bij Das Lederband staat de hond centraal. In bijna alle halsbanden is de D-ring in de gesp genaaid zodat deze niet tegen de keel van de hond kan drukken. Het leer is zacht als boter, de randen zijn meestal rond genaaid en de producten zijn daarom bijzonder zacht voor de vacht. Daarnaast zijn er individueel aanpasbare tuigen en innovatieve producten zoals de universele riem.

Gemaakt in Duitsland

Alles wordt op één plaats verwerkt en geproduceerd, van de ruwe  grondstof tot het  afgewerkte eindproduct. “Wij hechten veel belang aan duurzaamheid, dierenwelzijn en op het diervriendelijk verkrijgen van het leer. De gehele productieketen ligt in onze handen en is onderworpen aan onze hoogste kwaliteitseisen. Dit betekent dat we waar mogelijk plastic vermijden en dus ook aan de “leren band” hangen in plaats van aan de plastic haak. Etiketten en verpakkingen zijn gemaakt van papier en we proberen de transportafstanden zo kort mogelijk te houden”, zegt algemeen directeur Uwe Holubeck. De halsbanden, riemen en tuigen worden allemaal vervaardigd in een traditioneel Duits bedrijf.

Unieke collecties

Milieubescherming, duurzaamheid en dierenwelzijn zijn belangrijk voor ons, maar wilt u graag felle kleuren en trendy design? Geen probleem: Das Lederband biedt dit alles. De leerexperts van Weinheim bieden elegante, praktische en ook speelse collecties aan, waarbij het welzijn, draagcomfort en de gezondheid van uw viervoeters tot in het kleinste detail wordt verzorgd.

Het hoogwaardige basisassortiment vormt de basis van het productassortiment. Het bestaat uit sterk en massief leer, dat door zijn robuustheid en natuurlijke uitstraling geweldig oogt. Das Lederband biedt ook tijdloze, stijlvolle en modieuze artikelen. Daarnaast kunt u producten die afwasbaar zijn aanschaffen. Dit dankzij een nieuwe loodtechniek van het leer. Ook kleuren die gebruikt worden in de haute couture voor luxe handtassen, riemen en accessoires. De producten van olijfbladgelooid Olivvia® leer zijn vooral geschikt voor honden met allergieën en een gevoelige huid. Bij het looien wordt gebruik gemaakt van een extract van olijfbladeren – een bijzonder duurzaam proces, aangezien de olijfbladeren worden verkregen tijdens de oogst en de verzorging van de bomen. Het leer dat hierdoor ontstaat is absoluut duurzaam en bijzonder laag-allergeen. En mocht u als klant nog steeds niet de juiste band c.q. lijn hebben gevonden, dan biedt Das Lederband ook op maat gemaakte producten aan.

Wilt u de producten zelf zien? Kijk dan eens op www.quinmo.nl of stuur een e-mail naar info@quinmo.nl.

Dit artikel is een samenwerking met Quinmo.

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook