BIOFOOD ORGANIC FB header

Wat zijn de voordelen van biologisch diervoeding?

Biologisch is niet alleen een trend in menselijke voeding, ook bij dierenvoeding kiezen steeds meer consumenten voor biologische kwaliteit. Consumenten worden steeds kritischer en letten meer op de ingrediënten en de verpakkingen. We zijn eens gaan kijken naar kwaliteit en de prijs van een hoogwaardige nieuwe biologische honden- en kattenvoeding met gezond veel bio vlees in de receptuur, Biofood®-organic geheten. Biologisch betekent, rekening houden met natuur, dier en het milieu en dat heeft zo zijn prijs. Maar wat krijg je nu eigenlijk voor je geld?

Strenge wettelijke eisen

Biofood organic brok- en vleesvoeding voldoet met het biologische EU keurmerk aan strenge wettelijke eisen. Bij de gebruikte biologische gewassen gebruikt men geen kunstmest en wordt het gewas beschermd door vruchtwisseling, aangepaste teelttechnieken en biologische gewasbescherming. Gewassen krijgen meer tijd om te groeien, waardoor de smaak en kwaliteit van de biologische voeding ook beter en gezonder is. Voorkomen is nog altijd beter en vele malen goedkoper dan genezen (lees: jeuk, kale plekken, hotspots, dunne en/of veel ontlasting, haaruitval, slechte eetlust, nier- en leverstoornissen etc.). Biologische gewassen hebben daarmee een hogere voedingswaarde dan niet-biologische gewassen en is ook de hoeveelheid antioxidanten, mineralen en vitamines hoger. Dit komt tot uiting in het voedingsadvies wat lager is dan bij regulier voer. Minder voeren betekent minder kosten!

Hoe zit het met het vlees?

De meeste honden en katten zijn gek op vlees wat ook de smaak van de voeding ten goede komt. De trend om onnodig veel vlees en dus dierlijke eiwitten in diervoeding te stoppen is niet persé beter. Honden zijn geen wolven: ze kunnen bijvoorbeeld wel zetmeel verteren, wat een wolf niet kan. Het verteringsstelsel krijgt bij te veel eiwitten te weinig tijd om de vele eiwitten te verteren wat bijv. dus diarree of nierfalen kan veroorzaken. Bij katten ligt het iets anders, deze zijn meer afhankelijk van vlees dan honden. Een groot nadeel is ook dat de productie van onnodig meer vlees (dierlijke eiwitten) impact heeft op het milieu. Er is namelijk veel energie, voeding en water voor nodig, waardoor de beschikbaarheid van dierlijke eiwitten voor mensen ook nog eens onnodig onder druk kan komen te staan. Biofood organic bevat een gezond percentage dierlijke eiwitten wat afkomstig is van biologische dieren die lekker de ruimte hebben gehad. Bij het biologisch produceren van vlees wordt niet alleen rekening gehouden met het dierenwelzijn, maar ook met milieuaspecten. De dieren mogen geen preventieve antibiotica of groeibevorderende stoffen binnenkrijgen en de dieren hebben volop leefruimte. Biologisch is het hoogst haalbare in Nederland voor wat betreft dierenwelzijn. Dat biologische landbouw en veeteelt zorgt voor vermindering van het broeikaseffect door een vermindering van de CO2-uitstoot is niet onbelangrijk.

Wat zijn de soorten en smaken?

BIOFOOD Organic geperst all life stages is complete, hoogwaardige geperste biologische hondenvoeding voor alle leeftijden en alle hondenrassen. De brok heeft een hoge acceptatie, een zeer goede verteerbaarheid en is bereid met biologisch kippenvlees, groente, kruiden en zalmolie. De brokvoeding ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering en is vrij van chemische toevoegingen. De lage bereidingstemperatuur (koud geperst) van ca 70 graden zorgt er voor dat de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Bij BIOFOOD Organic vleesvoeding is er aanvullende en complete voeding voor hond en/of kat, van kitten/pup tot senior. De voeding bevat slechts één eiwitbron, is koud gevuld, verwarmd op een gecontroleerde lage temperatuur (in eigen vocht) en is vrij van additieven zoals kunstmatige vitamines, vulstoffen, bindmiddelen of dierenmeel. Geschikt voor gevoelige honden/katten, GMO-vrij, CO2-neutraal geproduceerd, geen massa veeteelt en zonder toevoeging van zout, suiker of andere geur-, kleuren smaakversterkers. Klinkt niet verkeerd toch?

Hoe zit het met de verpakking?

De nieuw ontwikkelde “No waste” verpakkingen zijn van duurzaam mono materiaal wat recyclebaar is. Deze duurzame “No waste” blik en plastic verpakkingen kunnen dus bij het ingezameld blik- of plasticafval. Let op! Vele petfood zakken bestaan uit of meerdere soorten plastic of lijken geheel van papier maar bevatten plastic waardoor ze niet of erg lastig zijn te recyclen en bij het restafval belanden.

De voordelen van BIOFOOD biologische diervoeding zijn dus talrijk. Het is beter voor natuur, dier en milieu, het is smaakvol, puur, (h)eerlijk en gezond, bevat meer voedingswaarde (minder voeren/ontlasting), geen lichaamsvreemde stoffen en is duurzaam en diervriendelijk.

Biofood organic voeding voor hond en kat
– Puur, eerlijk en gezond
– Duurzaam, dier en milieu vriendelijk

Meer informatie www.biofooddiervoeding.nl

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email
Bekijk ook