Max

Wat zijn leuke honden- en kattennamen?

Het is zover: je hebt een puppy of kitten aangeschaft. Maar nu ben je nog op zoek naar een leuke, grappige of stoere naam. Zoek niet verder! Wij geven je enkele ideeën voor leuke honden- en kattennamen. 

Wat zijn stoere hondennamen?

We kunnen ons voorstellen dat je voor jouw stoere Pitbull of Rottweiler een bijpassende naam zoekt. De namen Buddy, Thor, Zeus, Beer en Arthos doen het goed in lijstjes met meest populaire, stoere hondennamen. 

Kattennamen met een betekenis

Geef je jouw kat graag een naam met een speciale betekenis? Wil je bijvoorbeeld (in een andere taal) verwijzen naar zijn of haar uiterlijk? Denk dan eens aan de namen Tijger, Aka (rood in het Japans), Jolie of Bella (mooi in het Frans en Italiaans). Maar je kunt ook verwijzen naar goden als Baldr en Nike. 

Meest populaire katten- en hondennamen

Wil je weten wat de meest gekozen honden- en kattennamen zijn? Huisdierenverzekeraar OHRA zette de meest populaire namen op een rijtje. Uit hun onderzoek blijkt dat Luna zowel voor hond als kat de meest gekozen naam is. Ook opvallend: alle populaire huisdiernamen zijn kort en krachtig.

Wat zijn leuke namen voor een puppy?

Dit zijn de meest gekozen hondennamen:

Teef: 1. Luna, 2. Bella, 3. Pip, 4. Lola, 5. Bo

Reu: 1. Max, 2. Guus, 3. Joep, 4. Buddy/Buddie, 5. Jack

Wat is een mooie naam voor een kitten?

Dit zijn de meest gekozen kattennamen:

Vrouwtje: 1. Luna, 2. Nala, 3. Pip, 4. Lilly/Lily, 5. Bella

Mannetje: 1. Simba, 2. Tommy/Tommie, 3. Max, 4. Milo, 5. Charlie/Charly

Deel bericht

Bekijk ook