fbpx
Hond Power Signi

Signi Signaalhonden

In Onze Hond 4 komt een interview met Esther Neerbos van Signi Signaalhonden, over haar werk en het werk wat ze hebben gedaan voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije.

Signi zoekhonden is – onder de bezielende leiding van Esther van Neerbos en wijlen Janette Kruit – een non-profit stichting, die ten doel heeft om vermiste mensen (levend of overleden) op te sporen met behulp van zoekhonden en een professioneel duik-, sonar-, vaar- en grondonderzoek team.

Sinds 2004 zoekt de stichting wekelijks met haar honden in de meest uiteenlopende omstandigheden naar vermiste personen. Deze intensieve inzet vraagt niet alleen het uiterste van de honden, maar ook van de 50 vrijwilligers die Signi telt. De stichting is uniek in haar inzet, prestaties, volharding, belangeloosheid en professionaliteit.

Naast de zoekacties in Nederland heeft Signi zoekhonden haar expertise ingezet in diverse internationale rampgebieden. Zo was er o.a. inzet tijdens de Tsunami in Japan en de aardbeving in de Filipijnen.

In de werkzaamheden van Signi zoekhonden staat één ding centraal: het vinden van vermiste personen en daarmee het beëindigen van de onzekerheid die achterblijvers treft in vermissingszaken.

 

[Krantenbericht uit de Telegraaf:]

Brabantse speurhond vindt na 11 dagen levend slachtoffer onder het puin

Vlak voor terugkeer naar Nederland heeft de herder Power van speurhondengroep Signi uit De Rips donderdagnacht een levend slachtoffer gevonden onder het puin in Turkije. Bergers konden daarna aan de slag om het slachtoffer van de aardbeving te bevrijden.

Diverse media melden dat elf dagen na de aardbeving in het zuidoosten van Turkije vier mensen levend zijn aangetroffen. Donderdagavond werd onder anderen een 12-jarige jongen gevonden in de provincie Hatay , aldus het Turkse persbureau Anadolu.

Spoedmelding
Later, rond 12 uur ’s nachts, kregen de vrijwilligers van de Signi-groep, die afgelopen zaterdag naar Turkije waren afgereisd, een spoedmelding dat er geluiden waren gehoord bij een ingestort gebouw in het centrum van de stad Hatay.

“Wij zijn gekomen met Power, onze ervaren rot”, zegt Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden tegen de krant. De kruising Mechelse herder wees een plek aan, wat bevestigd werd door warmteapparatuur. “Via tikgeluiden en gekreun was er contact.”

Eerder deze week maakte Signi bekend dat er al dertig lichamen onder het puin vandaan waren gehaald. Daar zijn er de afgelopen dagen nog eens tien bij gekomen.

Wil jij meer weten of Signi Zoekhonden, de documentaire ‘De vrouw, de hond en de dood’ bekijken of: heel belangrijk: Signi helpen dit prachtige werk voort te zetten? neem dan een kijkje op www.zoekhonden.com, en vergeet vooral niet om even onder de knop ‘doneren’ te kijken!

Deel bericht

Bekijk ook