Winnaar Nikki IJsendoorn (1)

Prijsvragen

Het was je wellicht al eens opgevallen: in Onze Hond hebben we vaak fantastische prijsvragen. Zo kon je eerder al mooie boeken, een cursus of een superdeluxe robotstofzuiger winnen. We gaven een fotoshoot, vakantie, en levensechte schilderijen weg; van de eigen hond van een van onze lezers. Eerder dit jaar hadden we een winactie waarbij een van onze lezers een heus keramieken beeld van zijn eigen hond won. Kunstenares Inez Eijkenboom is as we speak bezig aan dat (even)beeld. Deze zomer mochten we een levensechte pasteltekening van kunstenares Nikki IJsendoorn cadeau doen aan een van onze lezers. Onlangs kreeg de winnaar bericht dat haar tekening klaar is.

Nikki IJsendoorn is fotograaf, dol op fine art fotografie, liefst met dieren in de hoofdrol, maar ze maakt ook prachtige pasteltekeningen. Haar werk begon als hobby, maar inmiddels heeft ze een hele reputatie opgebouwd dankzij haar creativiteit. We zijn ontzettend blij dat Nikki wilde meewerken met deze prijsactie. 

Op de foto zie je de tekening die Nikki maakte van Border Collie Lizzy. Lizzy is negen jaar en werd door haar eigenaresse uit het asiel gehaald toen ze pas negen maanden was. Lizzy was bang; in huis en op straat, voor mensen die ze niet kende; eigenlijk voor bijna alles. Gelukkig is dat in de loop der jaren praktisch helemaal goed gekomen, maar een allemansvriend zal Lizzy nooit worden. Lizzy’s baasje is verguld met het levensechte kunstwerk van deze bijzondere hond.

5/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook