mishandeling spanje

Meer dierenmishandeling in Spanje

Dankzij een wetswijziging in Spanje worden huisdieren hier niet langer als ‘huisraad’ gezien, maar als officieel gezinslid. Je zou verwachten dat in een land dat zo vooruitstrevend te werk gaat qua wetgeving, nauwelijks sprake is van dierenmishandeling. Maar dat blijkt niet waar. 

De nieuwe Spaanse wet zorgt er bijvoorbeeld voor dat een rechter co-ouderschap oplegt als een gescheiden koppel het niet eens wordt over waar het huisdier zal wonen. Hij kan bepalen hoeveel tijd een dier bij elk van de ex-partners doorbrengt en wie welke kosten betaalt. Bovendien kunnen huisdieren met deze wetswijziging worden opgenomen in het testament en mogen ze niet meer in beslag genomen worden als vorm van betaling om schulden af te lossen. 

Prachtig zou je denken! Helaas zorgt de wet niet voor een afname van dierenmishandeling in Spanje. Er zijn zelfs meer gevallen van mishandeling en in beslag genomen dieren in Spanje in vergelijking tot vorig jaar. Volgens het jaarrapport van de Spaanse dierenpolitie was 14 % van de dieren zodanig mishandeld dat er verder onderzoek gedaan werd. 

1/5 - (1 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook