Foto: Steffi Noël Photography

Gloednieuwe podcast In Hondsnaam!

Wil jou als hondeneigenaar informeren, inspireren en motiveren om een topteam te worden met je hond.

Dat Sara Van Lindt en Sofie Jaeken een sprong in het onbekende niet schuwen leerden we vorig jaar al toen ze als eersten in België WOOFCAMP, dat is bootcamp voor jou én je hond, lanceerden. Dit resulteerde alvast in tig WOOFCAMP-lessenreeksen, WOOFCAMP-hikes en zelfs een WOOFCAMP-XL voor het goede doel. Om nog meer baasjes en hun viervoeters te kunnen bereiken, start en ze dit jaar met de podcast In Hondsnaam! waarbij al jouw vragen als gepassioneerde hondeneigenaar worden beantwoord in naam van de hond.

Sara Van Lindt staat al meer dan 10 jaar in het vak als hondengedragstherapeute bij Hondengedragscentrum Limburg. “Ik wens elke hondeneigenaar een fantastische band met zijn hond toe, dat komt ook terug in iedere training, workshop of online cursus die ik uitbreng” vertelt Sara. “Een podcast laat toe om deze boodschap nog wijder uit te dragen.”

Sara’s sidekick Sofie Jaeken vult aan: “Afgelopen jaar is mijn passie alleen maar gegroeid doordat ik in de WOOFCAMP-lessen de positieve samenwerking tussen mens en hond kon bevorderen. Telkens ik een doorbraak zag gebeuren maakte mijn hart een sprongetje van geluk!” Met deze podcast willen Sara en Sofie het mogelijk maken voor élke hond en zijn mens om dingen toe te passen in hun dagelijkse routines die hun band versterkt, zonder dat het ingewikkeld of vergezocht moet zijn.

“In de praktijk zie ik vaak dat er met kleine tips al grote veranderingen kunnen gebeuren. We zullen dan ook zoveel mogelijk herkenbare topics aanhalen en de baasjes hands-on tips en tricks meegeven waar ze écht iets aan hebben en meteen mee aan de slag kunnen” stelt Sara. “Er zijn veel baasjes die, ondanks dat ze de beste intenties hebben met hun hond, toch nog botsen op misverstanden omdat ze de hond niet altijd goed begrijpen. Vandaar dat we met de podcast ook spreken in naam van de hond.” “Voor mij is het ook de missie om zoveel mogelijk honden gelukkig te zien” haalt Sofie aan. “Dat blijft steeds het hogere doel van al onze projecten.” Naast de podcast zullen er in het voorjaar ook weer WOOFCAMP-lessenreeksen worden opgestart en van 13 tot 20 mei 2023 vindt Actief in Frankrijk, een energieke vakantieweek samen met je hond, plaats.

Alle informatie is terug te vinden op de website www.hondengedragscentrumlimburg.be en via de social
media kanalen. Luister naar mijn podcast, In Hondsnaam!, op Spotify!


Instagram: @woofcamp_be en @hondengedragscentrumlimburg
Foto: Steffi Noël Photography

Deel bericht

Bekijk ook