fbpx
ameland2-65489ef28543c

Amelandse Igor en Vlekje ouder dan gedacht

Igor en Vlekje schokten vorige week alle Nederlanders doordat zij zondagavond aan een fiets bij een veerboot in Nes in de kou werden achtergelaten, vastgeknoopt met voer én paspoorten. Het baasje zou niet meer voor ze terugkomen. Aanvankelijk werd gedacht dat de honden 9 en 11 jaar oud zouden zijn, maar ze zijn nog ouder. Ze zijn namelijk al 11 en 15 jaar oud. Volgens de Dierenambulance zijn de honden waarschijnlijk al hun hele leven bij elkaar.

 

Nieuw baasje

Ze werden opgevangen in Drachtstercompagnie. Daar moeten ze eerst op krachten komen, maar lang zullen ze er niet hoeven te verblijven. Het verhaal van de honden levert veel reacties op. Daardoor is er waarschijnlijk al een nieuw baasje gevonden. Helemaal in Limburg, zegt Rob Knoeff van de dierenambulance. “Ze wilde al van de andere kant van Nederland naar Ameland komen.”

 

Strafbaar

Het achterlaten van een dier is in Nederland een strafbaar feit. De Dierenambulance schakelde daarom ook direct de politie in. De eigenaar werd opgewacht in de haven van Holwerd. “Maar hij is niet direct aangehouden,” zegt een woordvoerder. “Mogelijk zijn de honden achtergelaten vanwege een conflict tussen de man en een ander. Daar doen we nader onderzoek naar, evenals de strafbaarheid. De identiteit van de man is bij ons bekend.”

 

 

Foto: Omrop Fryslân
4.7/5 - (3 stemmen)

Deel bericht

Bekijk ook