Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

                   ONZE HOND UITGAVE 06-2017

Het extra dikke zomernummer van ONZE HOND ligt vanaf 7 juli bij uw tijdschriftenwinkel voor u klaar boordevol interessante artikelen:

 

            Hond van de Maand: Leeuwhondje

            Portret: Basset Griffon Vendéen

            Tentoonstelling: Oss 2017

            Interview: Nathan

            Zomer 2017: Hond en Vakantie

            Puzzel: Doe mee en win!

            Gedrag: Slapend leren

            Column: Koningsblauw

            Training: State of Mind

            Raadar XL: Epilepsie Border Collie

            MG Column: Mirakels

            Officiële Mededelingen: Van de Raad van Beheer

            MG Neuzen: Opvoeding en gedrag

            Zomer 2017: Vakantietips

            Tentoonstelling: Venray 2017

            MG Hondentaal: Als je haar maar goed zit

            Gedrag: Help! Mijn hond is bezitterig

            Herderen: Niet voor Border Collies

            MG Opvoeding en Gedrag: ‘Quick fix’ is geen oplossing

            Kynologische Kennis: Continentale Staande Honden, type Spaniel

            Geïnspireerd door honden: Lars Berends

            Dogtails: De laatste nieuwtjes...

 

En met daarin o.a. deze korte berichten:

 

GRATIS ONLINE LEZEN

Ons papieren tijdschrift is nu ook digitaal te lezen voor abonnees. Wil je Onze Hond vanaf je computer of tablet lezen? Volg dan de volgende stappen.


  1. Ga naar de website https://media.bcm.nl en klik op Account Aanmaken. Kies zelf een gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.
  2. Vul je klantnummer in. Kun je dat niet vinden? Je vindt het op je factuur of op het adresbriefje onder de plastic hoes van je tijdschrift.
  3. Is het gelukt? Dan kun je vanaf nu iedere editie van Onze Hond ook online lezen. Ook heel handig voor onderweg!

 

NUMMER VAN ONZE HOND GEMIST?

Koop ‘m via: shop.bcm.nl

 

DOG SYMPOSIUM HOLLAND

Op 18 en 19 november wordt bij Calming Signs te Koningslust een Internationaal Dog Symposium gehouden. Gedurende twee dagen zullen diverse (wetenschappelijke) onderwerpen aan bod komen. Sprekers zijn Turid Rugaas (Noorwegen),
prof. dr. Martin Fischer (Duitsland), Mag. Susanne Lautner (Oostenrijk), Cris Carles (Spanje) en Winkie Spiers (Engeland). Informatie: tel.: 06 82935624 of kijk op: www.dogsymposium.nl

 

GOUDEN POOT

Iedereen kent de Voedselbank, maar weinig mensen weten dat er ook een variant bestaat voor dieren. De Gouden Poot is een initiatief in Friesland, Groningen en Drenthe voor dieren van eigenaren die niet zo veel geld hebben. Zij proberen op vele manieren te helpen. Met voer, maar ook met vervoer van en naar de dierenarts, met de sterilisatie van katten, of met levensmiddelen. Zij doen dit om te voorkomen dat dieren aan een boom worden gezet of naar buiten worden gestuurd omdat er geen geld meer is om voor hen te zorgen. U kunt helpen door voer te schenken of door een financiële gift te doen aan Stichting De Gouden Poot, IBAN: NL74RABO 0317 409 786 te Vlagtwedde. Omdat een dier zijn eigen lot niet kan bepalen, maar u wel!

 

OUDERE ASIELDIEREN

Presentatrice Milika Peterzon zette onlangs samen met de Dierenbescherming een speciale groep asieldieren in het zonnetje: de oudjes. Aanleiding is het tienjarig bestaan van de asieldierenwebsite ikzoekbaas.nl. De Dierenbescherming vraagt de komende maanden extra aandacht voor de oudjes in de hoop dat de dieren sneller een nieuw baasje zullen vinden. (Foto: Sabine Keijzer/Dierenbescherming).

 

WINNAARS VAN DE VAKANTIEPUZZEL

We ontvingen veel oplossingen van de vakantiepuzzel in Onze Hond mei. De slagzin was: Fokken van gezonde pups gaat alleen maar met een ziektevrij ouderpaar.’ Het door Rosanne van Leusden gemaakt portret van haar hond won mevr. J. Bos uit Breda. De CoolDog hondenhanger won Janny Bokkers uit Achterveld. De Zoo Adventure laarzen gaan naar Bettina Bartels uit Wierden. Het Bia buitenbed won S. Kok uit Purmerend. De 4mybestfriend.nl hondenbadjas is voor G. Beekman uit Oldebroek. De Altranet fietslijn won Hans Krutzer uit Valkenburg a/d Geul. De Dogtime DVD’s wonnen Gerda Schoten uit Nijverdal, Sonja Kalee uit Zeewolde en M. Androg uit De Cocksdorp (Texel). De Quinmo Major Dog speeltjes gaan naar Siska Oele uit Hilversum, Lynn Kemmelings uit Sevenum, en N. Starmans uit Ell. We danken alle inzenders en feliciteren de winnaars!

 

DUTCH CELL DOGS

Stichting Dutch Cell Dogs heeft haar eigen videoserie op YouTube (www.youtube.com/dutchcelldogs) met tips en tricks voor het opleiden van (asiel)honden. De videoserie is geproduceerd in samenwerking met DMF Mediaproducties. Dutch Cell Dogs begeleidt gedetineerden bij het trainen van asielhonden. De trainingen hebben een zeer positief effect op zowel asielhonden als gedetineerden. Win-win dus. Na jarenlange ervaring met het trainen van asielhonden en hun begeleiders willen oprichters Betty Buijtels en Marlies Bats nu hun kennis ook met een groter publiek delen. Informatie op: www.dutchcelldogs.nl

 

NIEUWE RUGSPONSOR

Prins Petfoods, het familiebedrijf uit Veenendaal dat gespecialiseerd is in 100% natuurlijke honden- en kattenvoedingen, wordt komend seizoen de nieuwe rugsponsor van Vitesse. Prins Petfoods en Vitesse hebben een driejarig contract ondertekend. Prins Petfoods gelooft in de manier waarop Vitesse zich manifesteert. 'We zochten bewust naar een regionale partner waarmee wij ons kunnen identificeren en tevens de naamsbekendheid van Prins Petfoods vergroten.' (Foto: Vitesse).

 

pets-expert.nl

pets-expert.nl