Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

ONZE HOND UITGAVE 04-2017

De nieuwe uitgave van ONZE HOND ligt bij uw tijdschriftenwinkel voor u klaar met maar liefst 100 pagina's boordevol interessante artikelen:

            Hond van de Maand: Broholmer

            Portret: Grote Zwitserse Sennenhond

            Puzzel: Onze Vakantiepuzzel

            Actueel: Droom jij...

            Tentoonstelling: Groningen 2017

            Interview: Betty Buijtels

            Tentoonstelling: Terriershow 2017

            Gedrag: Honden lijken op hun baas

            Officiële Mededelingen: Van de Raad van Beheer

            MG Neuzen: Opvoeding en Gedrag

            Training: Aanpassen

            MG Column: Verandering

            Actueel: Animal Event

            MG Hondentaal: Spannender dan gedacht

            RaadarXL: Dag van de Hond

            Gedrag: Lijstjes van slimme honden

            Vakantie: Camping Kautenbach

            MG Opvoeding en Gedrag: Recept voor een modelhond

            Kynologische Kennis: Braques Français

            MG Leren met Lappi en Pete: Het geheim van de dolfijn

            Geïnspireerd door honden: Susan Gates

            Dogtails: De laatste nieuwtjes...

 

En met daarin o.a. deze korte berichten:

 

CRUFTS WINNAARS

Jason Lynn werd met de Amerikaanse Cocker Spaniel ‘Miami’ Best in Show van Crufts 2017. En Melanie Harwood werd met Dwergpoedel ‘Frankie’ Reserve-Best in Show van Crufts 2017.

 

GRATIS ONLINE LEZEN

Ons papieren tijdschrift is nu ook digitaal te lezen voor abonnees. Wil je Onze Hond vanaf je computer of tablet lezen? Volg dan de volgende stappen.


  1. Ga naar de website https://media.bcm.nl en klik op Account Aanmaken. Kies zelf een gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.
  2. Vul je klantnummer in. Kun je dat niet vinden? Je vindt het op je factuur of op het adresbriefje onder de plastic hoes van je tijdschrift.
  3. Is het gelukt? Dan kun je vanaf nu iedere editie van Onze Hond ook online lezen. Handig voor onderweg!

 

NUMMER GEMIST?

Koop ‘m via: shop.bcm.nl

Neem ook een kijkje op onze website www.onzehond.nl

 

EEN VIJFDE GAAT NIET OP VAKANTIE

Meer dan 4 miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. De meeste huishoudens hebben een kat (24%) of een hond (19%), direct gevolgd door de aquariumvissen die in 10% van de huishoudens aanwezig zijn. In Nederland leven ruim 1,5 miljoen honden en bijna 2,6 miljoen katten, ruim 800.000 konijnen en een kleine 800.000 hamsters, cavia’s, muizen en ratten. 

Deze en andere cijfers zijn de uitkomst van een gezamenlijk onderzoek in opdracht van de Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren (NVG) en Dibevo. Van de huishoudens met een hond heeft 80% één hond en 20% twee of meer honden. De meerderheid van de honden woont buiten de randstad, daar heeft bijna een kwart van de huishoudens een hond. In de drie grote steden en de rest van het Westen heeft respectievelijk 12% en 15% van de huishoudens een hond. Er is een lichte stijging in het aantal mensen dat hun huisdier mee op vakantie neemt, en dat gaat natuurlijk het meest om de hond. De dieren onderbrengen in een dierenpension vindt 10% van de hondenbezitters de beste keuze. Bijna een vijfde deel van de respondenten geeft aan nooit op vakantie te gaan.

 

TEKENINGEN VAN MONIQUE

De winnaars die bij het afsluiten van een jaarabonnement op Onze Hond tijdens de Winner een tekening van Monique van Wijk (www.moniquevanwijk.nl) van hun hond wonnen hebben hun prijs ontvangen. Het zijn Oudduitse Herder ‘Roy’, Irish Softcoated Wheaten Terrier ‘Lizzy’ en Staffordshire Terrier ‘Coda’.

 

NIET MEER VAN DEZE TIJD

Analyse van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg toont dat 65% van de afgesloten polissen in 2016 ook een dekking voor gebitsbehandelingen had. Dit is positief, omdat bezuinigen op de mondzorg ernstige gezondheidsklachten tot gevolg kan hebben. Of zoals tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts zegt: ‘Stinken uit de bek is echt niet meer van deze tijd.’

 

 

pets-expert.nl

pets-expert.nl