Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 
cover OH11 2016
 
De nieuwe uitgave van ONZE HOND ligt bij uw tijdschriftenwinkel voor u klaar met daarin o.a. deze korte berichten: 

Elke maand een winnaar
Winnaar van de puzzel in Onze Hond september werd Pauline Maas uit Hillegom. Het trefwoord was
Ontwormingskuur. Zij mag op: www. zooadventure.nl kiezen uit de fraaie Adisa Zoo Adventure laarzen.

Hond van het Jaar Show
Op 15 januari 2017 vanaf 12 uur is De Flint in Amersfoort het toneel – letterlijk – van en voor de kynologische ‘crème de la crème’ tijdens de Hond van het Jaar show. De Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor u zich kunt inschrijven. Kwalificeert uw hond zich op tentoonstellingen door het kalenderjaar heen, dan wordt u uitgenodigd om uw hond aan te melden voor de Hond van het Jaar Show. Een hond kan zich op diverse manieren kwalificeren, te vinden op: www.houdenvanhonden.nl/actief-met-je-hond/showen-met-je-hond

WK Reddingshonden
Het was in Italië spannend tot op het einde: terwijl Peter Schüler uit Wenen in het speuren zeker was van zijn vijfde wereldkampioenstitel en Anne-Charlotte Bengtsson uit Zweden won in het puin zoeken, was het spannend in het onderdeel vlakte revieren. Dagmar Banarova uit Slowakije won dit onderdeel en Brigitte Versterre uit Nederland behaalde de vierde plaats.

Band genetisch bepaald
Het feit dat mensen en honden goed met elkaar samen kunnen leven, is volgens Zweedse onderzoekers waarschijnlijk genetisch bepaald. Gedragsonderzoekers van de universiteit van Linkoping ontdekten vijf genen bij honden die actief worden zodra ze contact leggen met mensen. Dezelfde genen zijn ook aanwezig bij mensen, en hebben net als bij honden te maken sociaal gedrag. (M.E. Persson, et al: Genomic Regions Associated With Interspecies Communication in Dogs Contain Genes Related to Human Social Disorders. In: Scientific Reports, Vol. 6, 33439).

Kenji wint weer
De Bearded Collie ‘Beardie Connections Kenji’ van M.C.H.B. Otto zal Nederland wederom vertegenwoor-digen op de Eukanuba World Challenge. Kenji behaalde in de 2016 competitie 185 punten. Reserve is de Whippet ‘Crème Anglaise’s Pantomime’ van J.W. Akerboom-v.d. Schaaf met 120 punten. Op de foto Ralf de Wit van Eukanuba met Kenji op zijn schoot en naast zich de trotse eigenaresse.

Eerste MVO Keurmerk
Van Hall Larenstein is de eerste hogeschool in Nederland die het Keurmerk MVO Hoger Onderwijs heeft behaald en zij hebben de ambitie de groenste hogeschool van Nederland te worden. MVO staat voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. Voor verkrijging van het keurmerk MVO is in april een hogeschool brede visitatie uitgevoerd door Hobéon die ook de officiële toekenning van het keurmerk MVO heeft verleend. Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling. Informatie: www.hvhl.nl

Keurafspraken in China afgezegd
Keurmeesters Gerard Jipping en John Wauben hebben de Raad van Beheer bericht dat zij de China Kennel Union (CKU) hebben geïnformeerd dat ze afzien van de uitnodiging als keurmeesters op te treden op de tentoonstelling in China van 20 t/m 23 oktober. Directe aanleiding is dat sommige Nederlandse verenigingen deze keur-afspraken in strijd achten met het standpunt van de Raad van Beheer inzake de World Dog Show 2019 in China.

pets-expert.nl

pets-expert.nl