Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 
cover OH06 2016
 
De nieuwe uitgave van ONZE HOND ligt bij uw tijdschriftenwinkel voor u klaar met daarin o.a. deze korte berichten: 

In memoriam
Op 1 maart overleed op 78-jarige leeftijd na ernstige ziekte de Finse allround keurmeester Hans Lehtinen. En op 7 april is na een lang ziekbed op 77-jarige leeftijd de Duitse allround keurmeester Uwe Fisher overleden. Wij wensen de nabestaanden van beiden veel sterkte met dit verlies.

Elke maand een winnaar
Winnaar van de puzzel in Onze Hond maart werd Bianca Donders uit Zwolle. Het trefwoord was blindengeleidehond. Op: www.zooadventure.nl mag zij een keuze maken uit de fraaie Adisa Zoo Adventure laarzen.

Mythische dieren
Waarom dichten wij dieren bijzondere krachten toe; zien wij draken en griffioenen als statussymbolen? De tentoonstelling ‘mytische dieren’ in het Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal probeert een antwoord te geven en brengt deze eeuwenoude, wereldwijde fascinatie in beeld. Van de jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken, tot ook de heilige kattenmummies. Info: www.afrikamuseum.nl

WK Speurhond
Tijdens het FCI Wereldkampioenschap Speurhond van 7 t/m 10 april in de Oekraïne behaalde het Nederlandse team, bestaande uit Anja Matekovic met ‘Henri ‘t Palmaleinehof’, Henk Graas met ‘Ablitz’ en Nico Ouwens met ‘Juran ‘t Palmaleinehof’ de tweede plaats ex aequo met Slowakije.

European Dog Show
Op 26, 27 en 28 augustus vindt in Brussel Expo te Brussel de European Dog Show 2016 plaats. Met (dubbel) CAC, CACIB, kwalificatie voor Crufts 2017 en de titels: Europees Jeugdkampioen, Europees Kampioen, Europees Veteranenkampioen, Benelux Jeugdwinner (BJWBE’16), Benelux Winner (BWBE’16) en Benelux Veteranenwinner (BVWBE’16). Inschrijven en info op de website: www.eurodogshow2016.com

Nestlé Purina
Nestlé Purina heeft meer dan 65 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek in Bük (Hongarije). Hiermee willen zij de de grootste en belangrijkste petfoodfabriek van Europa realiseren. Jaarlijks produceert Nestlé 1 miljoen ton diervoeding in Europa. Hiervan wordt 20% in Hongarije geproduceerd en 90% van de productie uit Bük wordt geëxporteerd.

Oproep onderzoek
Illegaal geïmporteerde pups zijn vaak veel jonger dan wettelijk toegestaan. De faculteit Diergeneeskunde onderzoekt of bij pups leeftijdsbepaling aan de hand van het gebit mogelijk is. Men is op zoek naar:
• Fokkers van Chihuahua’s, Franse Bulldogs, Engelse Bulldogs, Teckels, Golden Retrievers en Labrador Retrievers met hoogdrachtige teven of waar recent pups zijn geboren.
• Toekomstige eigenaren van een pup van één van deze rassen.
• Eigenaren die zojuist een pup van één van deze rassen kochten.
Als u wilt deelnemen aan het onderzoek, of als u nog vragen heeft, kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

pets-expert.nl

pets-expert.nl