Verzeker je huisdier, ja of nee

Pup of kitten verzekeren of niet?

De gezondheid van je pup of kitten is natuurlijk reuze belangrijk. Met je pup of kitten ga je het eerste jaar dan ook regelmatig naar de dierenarts. Voor controle, preventieve zorg en vaccinaties. Maar vaak ook voor medische zorg, want een ongelukje ligt bij jonge dieren op de loer omdat ze alles nog moeten ontdekken.

Gemiddeld geven we ongeveer 159 euro per jaar uit bij de dierenarts. Een deel is voor preventieve zorg en een deel voor directe medische zorg. Dat valt erg mee hoor ik je denken. Maar dit zijn slechts gemiddelden.

Wat kost de dierenarts?

Om je een indruk te geven. Castratie van een grote hond kan 220 euro kosten en sterilisatie 380 euro. Voor een kat betaal je hiervoor 70 tot 125 euro. Behandeling van gebit, bijvoorbeeld trekken van tanden die verkeerd groeien vanaf 175 euro. 

Als je pup of kitten een operatie nodig heeft, bijvoorbeeld bij een gescheurde kruisband of gebroken poot ben je met alle medische (na)zorg al gauw 1500 euro kwijt. Dat zijn zo een paar voorbeelden, vandaar dat het zinvol is om voor jezelf de keuze te maken of je deze kosten zelf kunt betalen of beter een huisdierenverzekering kunt afsluiten.

Een dierenverzekering voor een pup is er vanaf 20 euro en voor een kitten vanaf 10 euro.

Zinvol om eerst te vergelijken

Op VerzekerJeHuisdier.nl is het eenvoudig om dierenverzekeraars met elkaar te vergelijken. In Nederland zijn 6 verzekeraars met 12 verschillende pakketten. Een paar tips van VerzekerJeHuisdier.nl:

  • Vraag aan de dierenarts of fokker wat veel voorkomende problemen zijn en bekijk welk verzekeringspakket je daarvoor nodig hebt.
  • Gaat je pup of kitten mee naar het buitenland, neem dan ook een buitenlanddekking.
  • Ben je van plan om je pup of kitten te laten steriliseren of castreren; ook dit kun je meeverzekeren.
  • In de eerste 30 dagen van de verzekering heb je geen recht op vergoeding; houdt hier rekening mee.

De beste verzekering voor je pup of kitten vind je op VerzekerJeHuisdier.nl

Deel bericht

Share on facebook
Share on print
Share on email